Actualitate

Green Group donează o instalație de oxigen Spitalului Orășenesc Nehoiu

Spital Nehoiu

O necesitate care ani la rând a reprezentat doar un vis frumos a devenit astăzi realitate. Este vorba despre dotarea Spitalului Orășenesc Nehoiu cu o instație modernă de oxigen care să înlocuiască vechile butelii ce trebuiau cărate cu liftul de către angajații spitalului până la patul bolnavului dar care, cel mai important, să acopere necesarul de oxigen pentru pacienții în stare gravă.

Proiectul a început să prindă contur în momentul în care Spitalul Orășenesc Nehoiu a fost nevoit să primească bolnavii COVID-19, a căror  viață, de cele mai multe ori, depinde de administrarea de oxigen de flux înalt, iar cel care a inițiat demersurile a fost prefectul Daniel Țiclea care, la rândul său, l-a cooptat ca principal investitor pe Constantin Damov, directorul grupului de firme de reciclare din Buzău.

”Ne-a fost semnală această nevoie de aici. Ea a apărut ca o nevoie generată de pandemia COVID-19. Era necesar ca o secție COVID-19 să fie bine dotată și am făcut această creștere de la 2 paturi, la o capacitate de 14 paturi”, a declarat Constantin Damov, director Green Group.

Spital Nehoiu

Într-un timp record, adică în doar câteva luni, instalația de oxigen a fost gata.

„Este un sistem modern cu aprovizionarea oxigenului din afara spitalului și este o instalație întreagă de distribuție care aduce oxigenul până la patul pacientului.Adică este soluția modernă și eficientă pentru orice spital, a mai explicat Damov.

Cu alte cuvinte, acum spitalul poate asigura un flux înalt de oxigen atât pentru pacienții COVID-19, în stare gravă, cât și pentru bolnavii care au nevoie de recuperare post operatorie.

”Principalul avantaj îl reprezintă faptul că acum putem asigura oxigen de flux înalt, ceea ce noi până acum nu puteam asigura decât până la 10 litri pe minut, acum putem până la 15-20 litri pe minut, adică foarte important pentru pacienții cu probleme respiratorii, iar de acum și pentru cei care vor fi operați”, a explicat, la rândul său, Sergiu Remișovschi, manager Spital Nehoiu. 

Aceasta va deservi atât secția de terapie intensivă, precum și alte două săli de operație din cadrul Spitalului Orășenesc Nehoiu.

”Pentru noi această instalație este cu totul specială. Este un vis realizat.  Ideea că oxigenul poate fi furnizat din stație direct și nu mobilizată o butelie care pentru noi era o imposibilitate de multe ori este un beneficiu pentru sănătate”, a spus Corina Bucur, medic ATI

Spital Nehoiu

”Pentru mine este o bucurie să văd că în afară de acea mică sală ATI , avem rezerve ATI  la Nehoiu și avem și o sală de operație care se apropie ca standardele anului 2022. Sperăm că acest impuls pe care parteneriatul nostru cu Green Group îl dă spitalului Nehoiu să atragă și alte proiecte și facilități de dezvoltare, prin inițiative publice sau private, care să vină în sprijinul pacienților de pe Valea Buzăului. Suntem foarte bucuroși că am avut capacitatea de a finaliza acest proiect și mulțumim partenerului nostru Green Group,  cât și  primarului orașului Nehoiu, pentru că a renovat rapid anexa ce adăpostește stația de oxigen”, a declarat Marian-Daniel Țiclea, Prefect al JudețuluiBuzău.

Spital Nehoiu

Instalație de stocare și distribuție a oxigenului medicinal a costat 23.000 de euro.

“Continuăm seria de acțiuni din cadrul proiectului “Grija pentru sănătate”, cu un alt proiect care adresează nevoile spitalelor din orașele mici, fiind conștienți de presiunea și greutățile financiare pe care le întâmpină acestea. Investițiile în echipamente moderne și eficientepentru sistemul de sănătate au un impact semnificativ la îmbunătățirea calității serviciilor medicale pe care le primesc pacienții, iar pentru noi, asta va rămâne o direcție cheie de acțiune și în perioada următoare”, a declaratConstantin Damov, Președinte Green Group.