Actualitate

Haiducie la drumul mare! Trei inși care jefuiau șoferi, în trafic, prinși după câteva lovituri date pe DN2E85

Sursa foto ziaruldeiasi.ro

Trei bărbați care au speriat șoferii din întreaga țară, lăsându-i fără banii și telefoanele pe care le aveau în mașini, au fost trimiși în judecată de procurorii buzoieni. Cei trei indivizi, toți din Ilfov, au furat zeci de mii de lei și bunuri valoroase din mașini care au tranzitat Șoseaua Europeană, folosind o metodă cunoscută: „înțepare roți”. Cei trei ilfoveni, cu vârste cuprinse între 32 și 39 de ani, sunt cunoscuți de polițiști pentru furturile date în ultimii ani prin această metodă. Cei trei mergeau pe șosele importante din țară, puneau ochii pe anumite mașini, le depășeau în trafic, le blocau obligând șoferii să încetinească iar apoi le înțepau cauciucurile fără ca șoferii să sesizeze acest lucru. După un timp, când realizau că au o problemă la mașină, conducătorii auto trăgeau pe dreapta pentru a schimba roata. În acel moment, hoții se apropiau de mașina parcată, intrau în interior, fără să fie observați, și furau ce găseau de valoare.

Ilfovenii acționau în orașe apropiate de Capitală și se deplasau cu mașini puternice, care să îi ajute să dispară rapid din locul în care dădeau lovitura.  Buzăul a fost unul dintre județele în care au ajuns hoții. În prima jumătate a anului au acționat pe DN 2 E85, pe mai multe tronsoane, în special în zona Hanul lui Țintă. Au obligat să oprească, înțepându-le anvelopele, 4 șoferi: doi din Suceava, un buzoian și un șofer din Cluj Napoca. După ce șoferii au oprit pentru a remedia problema astfel încât să-și poată continua drumul, hoții au furat bani și bunuri în valoare de aproape 44 000 lei.  Numai într-o borsetă furată dintr-o mașină au găsit 38 000 lei. Doar din autoturismul buzoianului nu au reușit să plece cu bani, fiind observați la timp de șofer.

“ În esență, situația de fapt reținută în sarcina inculpaților constă în aceea că în perioada ianuarie – august 2022, în realizarea aceleiași rezoluții infracționale, folosindu-se de autoturisme proprii, se deplasau, în principal pe DN 2 E 85 și, după ce „punctau” autoturismele conduse de persoanele vătămate, procedau la urmărirea și depășirea acestora, forțând persoanele vătămate să oprească, context în care tăiau unul dintre cauciucurile autoturismelor, determinând persoanele vătămate să coboare din autoturism, ulterior inculpații profitând de situație pentru a sustrage bani și/ sau bunuri. Prejudiciile produse prin comiterea faptei se ridică la valoarea de 43.850 lei”,anunță Parchetul de pe lângă Tribunalul Buzău.

După ce au pus mâna pe pradă, cei 3 s-au urcat în mașinile cu care călătoriseră până la Buzău, mașini puternice precum Jaguar sau Mercedes, și s-au făcut nevăzuți. Însă, pe baza declarațiilor martorilor și a altor probe, anchetatorii au reușit să-i identifice pe hoți și să-i trimită după gratii. Iar acum, după câteva luni, procurorii au încheiat și rechizitoriul, trimițându-i în judecată.

“ La data de 28.09.2022 procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Buzău au dispus trimiterea în judecată, în stare de arest preventiv a trei inculpați, doi dintre ei cercetați sub aspectul comiterii infracțiunii de furt calificat, în formă continuată – 4 acte materiale,prev. și ped. de art. 228 alin. 1 – art. 229 alin. 1 lit. b și d C.p., cu aplic. art. 35 alin. 1 C.P. și art. 77 lit. a C.p.,iar cel de-al treilea cercetat pentru comiterea infracțiunii de tentativă la furt calificat, prev. și ped. de art. 32 C.p. rap. la art. 228-229 alin. 1 lit. b  și d  C.p. cu aplic. art. 77 lit. a C.p.”

Cei trei ilfoveni au mai fost cercetați, în ultimii ani, pentru astfel de fapte. Mai mult, unul dintre ei abia ieșise din penitenciar anul trecut, după ce ispășise o pedeapsă tot pentru furt.