Actualitate

(FOTO) Care este echipa de la vârful OFL Buzău. Urmează patru ani cu ținte cât se poate de clare

Așa cum Șansa News a scris deja aici, au fost alegeri, în week-end, la Organizația Femeilor Liberale Buzău, ce au avut ca rezultat reconfirmarea în funcția de președinte, pentru încă un mandat de patru ani, a Marietei Boloș.

În ultimii ani în care aceasta s-a aflat la conducerea OFL, femeile liberale au avut o mulțime de acțiuni speciale, dar și politice. Printre altele, au fost puse bazele unui  număr de 39 de organizații locale.

”În perioada ce a trecut, din 2017 până în prezent, sub coordonarea Marietei Boloș, doamnele din PNL au reușit să coaguleze 39 de organizații locale în județul Buzău. Prin acțiuni speciale au influențat tot mai multe femei să înțeleagă cât de importantă este prevenția în cazul bolilor cu incidență mare în rândul lor, au urmărit să convingă că educația face diferența, preocupându-se de dotarea bibliotecilor școlare sătești și de organizarea unor cluburi de lectură în cadrul lor, de ecologizarea mediului și de plantarea de copaci, de consilierea victimelor violenței domestice, au încurajat păstrarea și transmiterea portului popular, a tradițiilor strămoșești și a valorilor naționale și au ajutat familii aflate în nevoie”, se arată într-un comunicat al OFL Buzău.

Alături de președintele Marieta Boloș, femeile liberale au decis, prin vot, ca prim-vicepreședinmți să fie Iuliana Bălan și Liliana Daniela Bălăceanu. Totodată, au fost desemnați 10 vicepreședinți ai OFL Buzău: Mădălina Enache, Elena Suditu, Ana Preda-Tudor, Alexandra Ioniță, Cristina Negoiță, Anca-Elena Șilcă, Loredana Tatu, Mădălina Brîncoveanu,  Daniela Lalu și Aurora Alecu. Din biroul județean de conducere al OFL mai fac parte, în calitate de membri, Gabriela Elena Barbu, Floricica Șarpe, Ancuța Cristache, Ecaterina Botea, Cristina Zână,  Paula Borovină,  Simona Oprea, Cristina Gheorghiu,  Andreea Cazan, Loredana Moise, Mădălina Șerban, Ionela Pîrnog, Nina Roxana Filică, Mădălina Coman și Irina Mihaela Tudor. În funcția de trezorier a fost desemnată Marilena Negru. Totodată, în funcția de președinte al Comisiei Județene de Arbitraj a fost aleasă Luiza Magdalena Negoiță, în timp ce Ioanei Hărmănescu i-a revenit funcția de președinte al Comisiei Județene de Regulament și Statut.

Pentru următorii patru ani, cât durează mandatul noii echipe alese la vârful OFL Buzău, țintele propuse sunt importante.

”Prin vocea Marietei Boloș, pe care au ales-o să le reprezinte ca președinte OFL Buzău, au fost prezentate țintele pe care intenționează să le atingă în următorii patru ani. Ele vizează promovarea valorilor democratice sub egida liberalismului, sprijinirea reprezentativității femeilor în viața politică și socială, susținerea abilităților lor antreprenoriale, a implicării civice active, dar și permanentizarea preocupărilor pentru educație și sănătate, pentru protejarea mediului, pentru perpetuarea acelor valori care ne definesc ca neam”, se mai arată în comunicat.