Actualitate

HAOS TOTAL! CÂND LA ȘCOALĂ, CÂND ACASĂ. Cum au ajuns să învețe copiii din Poșta Câlnău

UPDATE: Potrivit datelor furnizate de Instituția Prefectului Buzău în jurul prânzului, miercuri, 24 februarie, rata de incidență la Poșta Câlnău a scăzut sub 1 caz la mia de locuitori, mai exact este de 0,99 la mie. În aceste condiții, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență urmează să se reunească și să ia o nouă decizie cu privire la scenariul după care se vor desfășura cursurile de mâine, dacă se va trece din nou în scenariul verde sau dacă se va mai aștepta ceva timp pentru a vedea cum evoluează situația epidemiologică în comună.

ȘTIREA INIȚIALĂ: Două zile la școală, apoi acasă. Este situația în care se găsesc elevii din comuna Poșta Câlnău.

La Poșta Câlnău, săptămâna trecută, elevii au învățat online, comuna fiind în scenariul galben. La finele săptămânii trecute s-a trecut în scenariul verde, după ce rata de îmbolnăvire a scăzut sub 1 la mia de locuitori. Copiii au mers astfel fizic la ore, în sălile de clasă, luni și marți. Miercuri, însă, situația s-a schimbat din nou. După doar 2 zile în care au fost prezenți fizic în sălile de clasă, de miercuri, 24 februarie, copiii învață din nou online. Rata de incidență a crescut din nou peste 1 la mie, motiv pentru care Comitetul Județean pentru Situații de Urgență s-a reunit în ședință și a stabilit scenariul galben pentru comuna Poșta Câlnău.

“Schimbarea ratei de incidență de la Poșta Câlnău a condus, zilele trecute, la trecerea școlilor din scenariul galben în verde, pentru 2 zile, pentru că apoi rata a condus la trecerea din nou în scenariul galben. Scenariile pot fi schimbate la 2 săptămâni sau ori de câte ori situația o impune, conform Ordinului comun al Ministerului Educației și Ministerului Sănătății. În ultima perioadă, Poșta Câlnău a avut o coborâre sub 1 caz de coronavirus la o mie de locuitori, coborârea a ținut doar 2 zile după care a revenit la peste 1,1. În acest context, unitățile de învățământ trec în scenariul galben, adică vin la școală preșcolarii, ciclul primar și clasa a opta. Cu neplăcerile de rigoare, nu este nicio plăcere de nicio parte, nici pentru elevi, nici pentru părinți, nici pentru cadrele didactice, dar regulile trebuie respectate.“, a declarat pentru șansanews.ro, inspectorul școlar general, Ionel Meiroșu.

Oficialii IȘJ Buzău spun că la fel se va întâmpla și în municipiul Buzău. Dacă în următoarele zile numărul îmbolnăvirilor va fi mai mic iar rata de îmbolnăvire va scădea sub 1 caz la 1000 de locuitori, elevii din municipiu vor reveni la cursuri. Deocamdată, însă, tendința este de creștere.

“La fel se va întâmpla și în municipiul Buzău, dar deocamdată de la o zi la alta avem o ușoară tendință de creștere. E vorba despre calculul statistic care se realizează zilnic. Dacă vom avea mai puțini confirmați cu noul coronavirus, atunci rata de îmbolnăvire va scădea sub 1 la mia de locuitori și vor fi reluate cursurile și în municipiul Buzău.”

Marți, 23 februarie, rata de incidență la Poșta Câlnău era de 1,15 la mia de locuitori.

Tot în scenariul galben sunt și școlile din municipiul Buzău( 1,10 cazuri de coronavirus la 1000 de locuitori), dar și cele din Colți, Cozieni, Pogoanele, Mărgăritești.