Actualitate

INTERZIS ÎN ȘCOLI! Decizie comunicată de Ministerul Educației și Ministerul Sănătății

Florile și mărțișoarele vor fi interzise în școli anul acesta. Interdicția care privește „schimbul de obiecte personale” este prevăzută în ordinul comun al miniștrilor Educației și Sănătății și nu prevede excepții.

Elevii nu își vor putea dărui micile obiecte care prevestesc primăvara nici între ei și nici profesorilor. Ministerul Educației și Ministerul Sănătății au emis un ordin comun prin care, în contextul pandemiei de coronavirus, este interzis schimbul de obiecte personale între copii la școală, din motive de siguranță sanitară. Asta înseamnă inclusiv mărțișoare și florile care erau de obicei oferite de 1 martie și 8 martie.  Copiii pot oferi în schimb atenții virtuale.

”Trebuie să respectăm, așa cum sunt precizările, regulile și de distanțare și de purtat mască și de interzicerea schimbului de orice  obiecte între elevi și între elevi și profesori.  Avem ordinul dat de Ministerul Educației și Ministrul Sănătății, de la începutul anului școlar, unde aceste chestiuni nu se mai produc anul acesta. Așadar să evităm și să ne oprim în această perioadă, în luna martie 2021, cu aceste simboluri ale primăverii în a le transmite și a le schimba de la un elev la altul sau de la elev la profesor tocmai pentru a respecta cu toții regulile aceste sanitare din timpul pandemiei.Recomandarea și rugămintea mea este să respectăm aceste reguli. Putem să ne spunem un ”La mulți ani” simplu și din suflet. Este mai eficient decât schimbul de diferite obiecte”, a spus Ionel Meiroșu, inspector școlar general

În unele școli din Buzău, elevii deja au fost anunțați de învățători și profesori că nu au voie să dăruiască mărțișoare colegilor și nici flori cadrelor didactice tocmai pentru că trebuie să evite apropierea cu alte persoane și atingerea altor obiecte străine. 

„Trebuie să respectăm legea, așa cum este. Nu cred că cineva va da o derogare de la ordinul comun și să spunem că se interzice schimbul de obiecte persoanele, mai puțin mărțișoare și flori. Știu, o să părem antipatici, dar, în primul rând, noi discutăm despre protecția și sănătatea copiilor”, a declarat secretarul de stat pentru învățământul preuniversitar, Sorin Ion, pentru Europa Liberă.