Actualitate

Hasdeul pierde un simbol, dar câștigă o legendă. Profesorul de fizică, Nicolae Iacob, ”a decis să urce pe muntele Olimp, pentru a se întâlni cu zeii”

E doliu în Învățământul buzoian. S-a stins din viață profesorul de fizică, Nicolae Iacob. Vestea trecerii în neființă a unui dascăl desăvârșit, un om și un profesor iubit de elevii săi și apreciat de colegii de catedră, a fost dată, duminică dimineață, de către profesorul Laurențiu Țepeluș:

”Am aflat astăzi că prietenul meu, profesorul Nicolae Iacob a decis să urce pe Muntele Olimp, pentru a se întâlni cu Zeii. De această dată a urcat singur, dar purtând în rucsac miile de amintiri alături de elevii pe care i-a iubit și îndrumat, într-o carieră de neegalat! Hasdeul pierde un simbol, dar câștigă o legendă!

Sunt fericit că am fost contemporan cu oameni de o asemenea calitate!

Dumnezeu să-i ocrotească sufletul, după măsura faptelor sale!”

Profesorul Nicolae Iacob avea 75 de ani și a predat elevilor din Hasdeu ani și ani, la rând. La un moment dat, el a fost și director al renumitei școli buzoiene.

Profesorul Nicolae Iacob va fi condus pe ultimul drum miercuri, urmând a-și dormi somnul de veci în Cimitirul Eroilor din Buzău.