Actualitate

Mari actori ai filmului și teatrului românesc, pe scena Teatrului George Ciprian din Buzău. Cum se vor juca piesele (FOTO)

Nume mari ale teatrului românesc vor urca pe scena Teatrului George Ciprian, luna aceasta. Este vorba, printre alții, de actorii Paula Chirilă, Anca Dinicu, Bogdan Farcaş sau Marius Bodochi, care vor juca în spectacolele „4 femei la poliţie!”, „Aniversarea”, „Omul cu mârţoaga”.

Publicul este invitat, marţi, de la ora 19.00, să urmărească, online, spectacolul „N-am văzut nimic”, de Andreea Tănase, regia Mara Oprea, spectacol care abordează teme actuale precum depresia, anxietatea şi efectele acestora. Spectacolul spune povestea a cinci prieteni care se apropie printr-un joc aparent inofensiv. Lucrurile scapă de sub control, iar viaţa lor se schimbă în momentul în care se lovesc de un eveniment tragic. Vizionarea online este gratuită şi se face pe bază de înscriere la https://forms.gle/xNYSQeqiKwqhdj6K9.

Spectacolul „4 femei la poliţie!”, programat pe 14 noiembrie, de la ora 17.00, este o comedie spumoasă unde actriţa Dorina Roman face un adevărat tur de forţă printre personaje. Dezida Coşovete, Mimicela Zurgălău, Nineta Sorcoveanu şi Ţuşca Wilmoş sunt „invitate” la secţia de poliţie pentru un mic „interviu”. Scenariul este o adaptare liberă după Tudor Muşatescu. 

Pe 21 noiembrie, de la ora 18.00, se va juca „Aniversarea”, de Cosmin Pană, în regia lui Vlad Trifaş, o comedie care aduce în atenţie relaţiile de zi cu zi ale oricărui cuplu. Actorii Paula Chirilă, Bogdan Farcaş, Anca Dinicu şi Cosmin Teodor Pană fac parte din distribuţie. 

„Omul cu mârţoaga”, una dintre cele mai cunoscute comedii ale dramaturgiei româneşti interbelice, se va juca pe 27 noiembrie, de la ora 18.00. Personajul principal, Chirică este un modest funcţionar public (arhivar) care iubeşte foarte mult animalele, mai ales caii. Datorită pasiunii sale, cumpără un cal de curse, mârţoaga Faraon al V-lea, care ajungea mereu pe ultimul loc la linia de sosire. Împotriva tuturor, a societăţii şi a familiei, acesta crede în calul său şi nu îl înstrăinează indiferent de costuri. În distribuţie: Dan Tudor, Marius Bodochi, Ana Ioana Macaria, Adrian Păduraru, Afrodita Androne, Gabriel Fătu, Orodel Olaru, Ionuţ Gurgu/Florin Dobre, Cosmin Cornici/Teodor Dincă, Luana Lute/Francesca Barbacariu, Ioana Budu/Iulia Neacşu, Marius Furtună/Vlad Vîlciu. Scenografia este semnată de Corina Grămoşteanu. 

Preţul biletelor este de 35 de lei/preţ întreg sau 20 de lei/preţ redus pentru elevi/ studenţi/ pensionari.

Biletele se pot cumpăra online sau de la Teatrul „George Ciprian” şi de la Agenţia de Bilete a Teatrului ”George Ciprian” din bdul. Nicolae Bălcescu.