POLITICĂ

HOP! UN FOST VICEPRIMAR ASPIRĂ LA FOTOLIUL CEL MAI ÎNALT DIN PALATUL COMUNAL

Cu o condiţie: să nu deţină în campania electorală o demnitate publică

Criza genera­tă de pandemia COVID-19 le dă mai mult timp de reflecţie unor foşti ocupanţi de posturi înalte în diverse instituţii publice. Unii dintre ei se ambiţionează să apară din nou în faţa electoratului buzoian căruia să-i ceară votul.

Un exemplu în acest sens este cel al fostului viceprimar Fănică Bîrlă, actualmente inginer la Electrica Distribuţie Buzău, şi care, după ieşirea din Consiliul Local Municipal, în calitate de ales pesedist, l-a urmat pe deputatul Adrian Mocanu la ALDE şi acum la PMP. Bîrlă a trecut cu tot serviciul pe la Direcţia de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) apoi, cu noul sprijin politic, a devenit director la Electrica Furnizare, post de pe care a fost înlăturat cu cîteva zile în urmă. În locul său a fost numit, cu statut de interimar, inginerul apolitic Constantin Popa, cel care a mai ocupat această funcţie în mai multe rînduri.

Surprinzător sau nu, după acest traseu, Bîrlă pare să se fi hotărît să candideze pentru fotoliul cel mai înalt din Palatul Comunal. El a spus, printre altele, pentru sansanews.ro că:

„Acum, cînd vorbim, sunt hotărît să candidez la Primărie. Însă, doar în condiţiile în care nu voi ocupa o demnitate publică sau o funcţie cu mare răspundere la momentul campaniei electorale. Vreau să-l contracandidez pe dl. Constantin Toma. Vom vedea şi cu ce şanse de reuşită.”

Fănică Bîrlă este absolvent al B.P. Hasdeu şi este inginer electronist după ce a fost licenţiat la Universitatea Politehnică din Iaşi. La capitolul politic, Bîrlă are trecut în CV rolul de membru fondator al filialei judeţene ApR Buzău, partid înfiinţat de Teodor Meleşcanu, formaţiune dispărută prin fuziune cu PNL, apoi membru PSD cu funcţie de conducere în filiala municipală Buzău. Ulterior, intrat în conflict deschis cu primarul Toma, Bîrlă a plecat din CLM şi a trecut la ALDE şi acum la PMP.