Actualitate

EXCLUSIV: Acuzații de viol la Măgura! Cadru didactic, suspectat că ar fi abuzat sexual o elevă de nici 10 ani

FOTO cu caracter ilustrativ

Sunt ample verificări la Măgura, după ce un bărbat din satul Ciuta acuză un cadru didactic că i-ar fi agresat sexual copila. Cel acuzat este fostul învățător al fetei, în prezent profesor de limba engleză la clasa minorei.

Potrivit unor surse apropiate anchetei, tatăl fetiței de clasa a III-a s-ar fi prezentat ieri la școala la care învață fiica sa. Buzoianul a mers cu gândul să îi ceară socoteală cadrului didactic, un bărbat de 47 de ani, pe care îl acuză că i-ar fi agresat sexual fetița. Au fost chemați de urgență polițiștii, care au întocmit un dosar penal și au demarat verificările necesare în astfel de cazuri, pentru a stabili dacă cele reclamate de tată se confirmă sau nu. Totodată, au fost sesizați și reprezentanții Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Buzău.

Surse șansanews.ro spun că primele date strânse de anchetatori imediat după începerea verificărilor ar arăta că reclamația părintelui ar fi întemeiată. Aceleași surse spun că faptele ar fi fost săvârșite începând din septembrie 2022, atunci când bărbatul era învățătorul fetiței, în acel moment aflată în clasa a II-a, și până în septembrie, anul acesta. Abia la finalul anchetei ce are loc în această perioadă se va ști exact care este situația, dacă cele reclamate de părintele fetei s-au întâmplat sau nu.

Contactat de reporterii șansanews.ro, primarul din Măgura, Daniel Cîrstea, a confirmat demararea verificărilor după reclamația părintelui. Primarul spune că, pe lângă verificările polițiștilor, o anchetă a fost declanșată și la nivelul școlii unde învață fetița de clasa a III-a, pentru a se stabili exact ce s-a întâmplat. Pe de altă parte, însă, spune că învățătorul acuzat de agresiune sexuală nu ar fi avut niciodată probleme de acest gen. Din contră, ar fi un cadru didactic cu experiență, implicat în activitățile școlare.

Nici colegii dascălului nu cred că învățătorul acuzat de agresiune sexuală este vinovat. Petruța Popescu, directorul Școlii Măgura, spune că învățătorul este un cadru didactic respectat, cu o activitate ireproșabilă în învățământ de aproape 20 de ani.