Actualitate SĂNĂTATE

IA AMPLOARE FOCARUL DIN CENTRUL DE LA BĂDENI. Ultimele evoluții în cazul bătrânilor infectați cu coronavirus

Crește numărul cazurilor de COVID-19 în focarul izbucnit în Centrul rezidențial pentru persoane vârstnice din satul buzoian Bădeni, comuna Breaza, centru ce aparține Asociației Istrița.

29 de persoane sunt pozitive la coronavirus, până în acest moment. Printre cei infectați se află beneficiari ai centrului, dar și asistente și infirmiere. Unii dintre bătrânii a căror stare de sănătate s-a agravat pe fondul infecției cu SARS Cov 2 dar si a celorlate afecțiuni de care suferă au fost transferați deja la spital, ceilalți bătrâni a căror are sunt mai bine sunt îngrijiți în centru.

În azilul de la Bădeni, virusul a fost depistat inițial la două angajate, după care s-a trecut la testarea în masă a întregului personal din unitate, astfel descoperindu-se până acum 29 de persoane infectate.  

Pentru că printre cei contaminați se află și asistente și infirmiere, a apărut o altă problemă: aceea a lipsei oamenilor care să-i îngrijească pe vârstnici. Administratorul centrului din Bădeni a inițiat demersurile necesare pentru a găst personal, însă problema persistă încă.

,,Caut! E o problemă foarte mare. Am vorbit la Ordinul Asistenților cu doamna președinte. Dânsa mi-a dat un număr de telefon de la o școală de asistente și infirmiere. Am cerut două asistente, patru infirmiere și acum aștept. Problema de personal e una serioasă, dar trebuie să ne descurcăm “, a declarat pentru șansanews.ro administratorul centrului, Andrei Dragu.