Actualitate

Ianuarie, momentul ideal pentru schimbarea locului de muncă! Ce trebuie să conțină CV-ul pentru a fi cât mai atractiv

Recomandări pentru cei aflați în căutarea unui nou loc de muncă. Ianuarie este cea mai bună lună pentru schimbarea job-ului, iar specialiștii în recrutare spun că angajatorii au început anul cu oferte bogate. Însă, pentru ca șansele de angajare să fie cât mai mari, candidații trebuie să prezinte un curriculum vitae cât mai atractiv, pentru că angajatorii pot accepta salariați fără experiență dar să aibă alte abilități importante pentru locul de muncă vacant.
Invitată la Focus News, Ana Vișiian, specialist în recrutare, reprezentant al platformei Best Jobs, a explicat ce urmăresc angajatorii atunci când citesc un curriculum vitae de la un candidat.

”Am observat un accent foarte mare nu doar pe experiență, pentru că uneori nu poți să găsești experiență într-un candidat, dar pe abilitățile pe care și le descriu în curriculum vitae, viitorii angajați. Patronii caută abilități de genul adaptibilitate, skill-uri digitale pe care să le folosească candidații în job-urile lor. Noi punem la dispoziția candidaților un formular de cv, destul de facil și intuitiv astfel încât candidații să poată să completeze cât mai bine experiența lor, abilitățile, skill-urile, cursuri și alte certificări obișnuite, pentru că și acestea sunt foarte importante. Le intersectăm cu necesitățile angajatorilor, iar procesul de recrutare diferă de la angajator la angajator. Pot urma și interviuri online, dar și ”face to face”, a explicat Ana Vișiian.

Specialistul în recrutare spune că a observat că 2022 a venit cu o ofertă bogată de locuri de muncă. Încă din prima zi lucrătoare, companiile au încărcat pe platformă job-uri noi, astfel că ianuarie dar și februarie și martie sunt luni bune pentru schimbarea locului de muncă.

”Luna ianuarie este cea mai bună pentru angajare. Ea vine cumva și în urma rezoluțiilor persoanele și candidații încep să aplice chiar din prima zi lucrătoare. De altfel, cum a început ziua de lucru cum am văzut că și traficul și activitatea angajaților a crescut și pe platforma noastră. Lunile ianuarie, februarie și martie sunt cele mai bune pentru angajări pentru că și companiile încep în forță recrutările. Pentru unii este final de an financiar și încearcă să completeze locurile libere înaintea închiderii. Oferta crește, candidații sunt mai activi”, a punctat Ana Vișiian, specialist în recrutare.

Dorința de a angajare s-a putut observa și la Buzău, unde chiar din prima zi lucrătoare a anului 20 de buzoieni aflați în căutarea unui loc de muncă au ocupat unul din posturile vacante, la Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă.

În plus, potrivit Anei Vișiian, buzoienii aplică tot mai mult pentru posturi din București și Ilfov.

”Județul Buzău este din fericire foarte aproape de București și am observat că foarte mulți candidați aplică pentru locurile de muncă din Ilfov și București. Mai ales pentru joburile din vânzări sau remote”, a mai spus specialistul în recrutare.

Cei care sunt în această perioadă în căutarea unui loc de muncă trebuie să știe că pentru șanse cât mai mare de selectare specialiștii le recomandă să aplice doar la posturile care li se potrivesc cel mai bine, în funcție de cerințele impuse de angajator și pe care aceștia chiar le conțin în CV-urile lor.