Actualitate

IEPURAȘUL DE PAȘTE I-A ADUS UN IEDUȚ! Polițiștii buzoieni au făcut fericit un copil pasionat de animale

Premiu pentru un copil responsabil! Așa au numit polițiștii buzoieni gestul prin care au reușit să aducă zâmbetul pe chipul unui copil pasionat de animăluțe. Ștefănut, un băiețel cu suflet mare din Vernești, a făcut pentru prima dată cunoștință cu echipajele Poliției Buzău înainte de Crăciun. Pe atunci familia lui Ștefănuț trecea printr-o perioadă grea. Casa în care locuiau a ars într-un incendiu, iar oamenii legii și alți buzoieni cu suflet mare i-au ajutat să-și reconstruiască un cămin călduros înainte de sărbători.

Băiețelul a intrat imediat la sufletul polițiștilor care au fost impresionați de fapta lui Ștefănut. Copilul strângea fiecare bănuț primit și își cumpăra animăluțe. De Crăciun însă a fost nevoit să-și vândă din ieduții pe care îi avea pentru a le banii părinților , pentru necesitățile casei.

Impresionați, polițiștii nu au uitat de gestul lui Ștefănuț, iar de Paște , i-au făcut o vizită.

Echipajele au ajuns ieri la Ștefănuț și i-au dus acestuia exact ce băiețelul iubește cel mai mult, un animăluț.

”Polițiștii au deschis agenda în căutare de oameni dragi, buzoieni pe care i-am întâlnit în activitățile noastre de-a lungul timpului. Așa ne-am reamintit de Ștefanuț, cel mai mare dintre patru frați ai unei familii din Vernești. L-am cunoscut în iarnă, înainte de Crăciun, când i-am ajutat familia la amenajarea unui cămin mai călduros, o casă de locuit.  Așa am aflat atunci de pasiunea sa –  animalele. Ne-a făcut cunoștință cu toți prietenii lui, necuvântătoare achiziționate cu banii drămuiți de el.În Ajunul Crăciunului, casa era aproape gata de locuit. Mai trebuia văruit, așa că Ștefănuț nu a stat pe gânduri și, pentru binele familiei, a vândut ieduții pe care îi avea, pentru a cumpăra var. Noi, polițiștii buzoieni, am prins acest detaliu și am promis că lucrurile nu vor rămâne așa. Defect profesional, suntem atenți la detalii.Așadar, înainte de Paște, am făcut o vizită băiatului și i l-am dus pe Caramel, un ied zvăpăiat”, povestește Ana Mari Vrapciu, purtătorul de cuvânt IPJ Buzău.

Băiețul a mai primit și alte daruri printre care și o diplomă de apreciere.

”Printre  mirare, emoție și zâmbete, am  găsit  prilejul de a-i oferi și   o diplomă, în semn de apreciere față de devotamentul său ca membru al unei familii numeroase. Felicitări, Ștefănuț! Să rămâi un copil responsabil”, i-au transmis polițiștii buzoieni.