Actualitate

MASĂ TRADIȚIONALĂ DE PAȘTE CU OUĂ EXOTICE!

Originară din Africa, cea mai mare pasăre care trăiește pe Pământ a ajuns să fie vedeta sărbătorilor tradiționale românești. Struțul, căci despre el este vorba, a devenit afacere de succes pentru mulți români care în această perioadă sunt asaltați de cereri din partea celor care vor pe masa de Paște preparate exotice. Un exemplu vine de la Poșta Câlnău. La ferma familiei Năstase ajung zilele acestea toți cei care aleg să-și surprindă invitații cu ouă încondeiate gigant. Azi, în Joia Mare, gospodina familiei vopsește ouăle de struț pentru masa de duminică.

La fermă familiei Năstase, vedetele din ogradă nu sunt găinile sau rațele, cum se obișnuiește în gospodăria românească, ci struții. Proprietarii îi îngrijesc cu drag și au și de ce, pentru că sunt profitabili. În această perioadă, mulți clienți le trec pragul pentru a cumpăra ouă de struț.

”Tot timpul anului vin solicitări, dar în această perioadă avem mai multe cereri pentru ouăle de struț”, a spus Adrian Năstase.

Ouăle gigant sunt atracția meselor de Paște. Pe lângă aspectul spectaculos, un ou de struț poate hrăni întreaga familie. O spune cea pentru care vopsitul ouălor de struț pentru masa de Paște a devenit o tradiție.

”Oul de struț are foarte puțin colesterol, iar dintr-un ou de struț poate mânca o familie de zece persoane. Oul are un gust inconfundabil, are foarte mult albuș și este mai puțin gras decât oul de găină”, a spus Mirela Gheorghe.

Însă pe cât sunt de spectaculoase, pe atât de multă răbdare este nevoie pentru ca oul gigant să fie înroșit și pregătit pentru ca pe masa de Paște să atragă toate privirile. Întregul proces durează aproape două ore. Și asta pentru că doar pentru a se fierbe un ou de struț este nevoie de aproape o oră și jumătate.

Un ou de struț cântărește până la două kilograme, adică echivalează cu aproape 20 de ouă de găină sau câteva zeci de ouă de prepeliță. În final însă alegerea este dată de gustul fiecăruia. Un ou de struț costă între 80 și 100 de lei.