Actualitate

IMAGINI COMPROMIȚĂTOARE! Polițiștii s-au sesizat. Totul s-a încheiat cu zeci de amenzi

Mai multe imagini în care zeci de persoane încălcau regulile impuse pe perioada pandemiei postate pe rețeaua socială au alertat oamenii legii. Când au ajuns la fața locului, polițiștii au descoperit că era vorba despre un priveghi la care luau parte aproape o sută de persoane.

Totul s-a întâmplat în cursul zilei de sâmbătă, 20 februarie, în localitatea Cislău.

”În ziua de 20 februarie a.c., în cadrul acțiunilor desfășurate de polițiștii buzoieni pentru verificarea modului în care sunt respectate regulile instituite pentru  prevenirea infectării cu noul coronavirus și în urma apariției în spațiul public a unor imagini care indicau că la un anumit imobil sunt în desfășurare tradiții religioase privind funeraliile unei persoane din localitatea Cislău, și că nu ar fi respectate restricțiile, polițiștii s-au sesizat din oficiu”, informează IPJ Buzău.

După ce au văzut imaginile pe internet, mai multe echipe din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Buzău, Polițiilor orășenești Pătârlagele și Nehoiu, Secțiilor de poliție Cislău și Pârscov precum și luptători din cadrul Serviciului de Acțiuni Speciale și jandarmi au ajuns de urgență la fața locului. Mai mulți participanți precum și fiul persoanei decedate s-au ales cu amenzi.

”Având în vedere regulile instituite, organizatorului,  invitaților și altor 22 de participanți le-au fost aplicate sancțiuni contravenționale în valoare de 19.000 de lei, conform Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19”, se arată în comunicatul trimis de IPJ Buzău.

Polițiștii continuă activitățile, pentru legitimarea participanților, urmând a fi luate măsuri față de persoanele identificate.