Actualitate Divertisment

Imagini inedite cu primul pui de ren din România născut în captivitate, la 100 de km de Buzău

Rezervația „Valea Zimbrilor” de la Vama Buzăului are, începând din aceste zile, un nou membru. Este vorba despre primul pui de ren din România, născut în captivitate, transmite covasnamedia.ro

Rezervația „Valea Zimbrilor” de la Vama Buzăului are, începând din aceste zile,  un nou membru.  Este vorba despre primul pui de ren din România, născut în captivitate, transmite covasnamedia.ro

„Primul pui de ren vine să completeze familia de reni prezentă de ceva timp în cadrul rezervației, o încântare pentru vizitatori în general și, în special, pentru copiii care i-au vizitat. Conform celor spuse de medicul veterinar al rezervației dl. prof. dr. Flavius FOICA, această fătare este rezultatul unui protocol terapeutic care a fost aplicat femelei de ren, deoarece obținerea unui pui de ren întârzia și, totuși, iată că tratamentul a dat rezultate și astăzi ne bucurăm de prezența unui nou ajutor pentru Moș Crăciun”, arată o postare publicată pe pagina de Facebook a Rezervației, „Valea Zimbrilor Vama Buzăului”.

Urmează ca puiul de ren să primească și un nume, iar cei care au idei în acest sens le pot transmite prin intermediul paginii de Facebook.

Rezervația Naturală Valea Zimbrilor este deschisă publicului, aici putând fi văzuți zimbri, reni, cerbi, căprioare, dar și păuni.  Vizitarea rezervației se face cu respectarea normelor de prevenire a răspândirii coronavirusului.

Intrarea se face pe bază de bilet, care costă 10 lei pentru adulți și 5 lei pentru copii.