Actualitate

IMAGINI RARE SURPRINSE ÎN ȚINUTUL BUZĂULUI! Jurnalul unui fotograf după zeci de ore petrecute în natură

Ținutul Buzăului l-a fascinat, iar rezultatul zecilor de ore petrecute în natură a atras imediat atenția internauților, iubitori de inedit. Câteva imagini rare surprinse de un fotograf cu experiență pe dealurile Buzăului strâng like după like pe internet. Postarea este făcută pe pagina de Facebook a Ținutului Buzăului și arată, în câteva imagini, frumusețile naturii văzute prin obiectivul unui cunoscător. Căprioare surprinse în ipostaze inedite, păsări care parcă așteptau să fie admirate și peisaje care îți taie respiația alcătuiesc ”tabloul” prezentat de Marius Iancu după zeci de ore petrecute cu aparatul de fotografiat în natură,

Alături de imaginile, fotograful a postat și un ”jurnal de călătorie” în care descrie întreaga experiență petrecută în Ținutul Buzăului:

”Tocmai am încheiat prima tură în Ținut și am adunat câteva imagini și impresii. Am știut că e un loc potrivit pentru văzut și fotografiat animale încă de când am pășit pe primul deal. A fost o provocare pentru mine să le găsesc pentru că eram într-un loc nou și pentru că vin dintr-o zonă de câmpie. A fost diferit relieful, la fel a fost și comportamentul animalelor, dar și strategia mea a fost alta. Dacă de obicei prefer multe ore de pândă, acum nu puteam să fac asta pentru că nu știam unde.

Am început prin a cere recomandări localnicilor, despre locuri în care au mai văzut animale. Oamenii au fost prietenoși și m-au îndrumat cu bucurie, toată lumea se mândrea cu căprioarele care vin să mănânce în grădini. Am ales însă dealurile din vecinătatea satelor, locuri recomandate tot de localnici. Acolo mi-am petrecut majoritatea timpului, cam 13 ore pe zi. Poate pare mult, dar nici nu îmi dădeam seama cum trecea timpul. Mereu anunțam la pensiune că ajung la prânz, însă niciodată nu m-am întors pe lumină. Mă fura peisajul și nu mă înduram să plec.

Am văzut căprioare, mistreți, vulpi, iepuri, ciocănitori, pițigoi, șorecari, ereți și multe alte păsări. Era terenul lor, iar animalele știau foarte bine pe unde să se deplaseze ca să fie discrete. De cele mai multe ori apucam doar să le văd. Într-o seară am auzit șacali, iar în alte zile am văzut urmele cerbilor și ale bursucilor, dar toate aceste animale au rămas nefotografiate. Nu scapă așa ușor de mine, doar se lasă mai greu.

Ultima dimineață mi-am petrecut-o în sat. M-am gândit să ascult de cei care acolo își trăiesc viața. La nici două sute de metri de pensiune am găsit șase căprioare. Mâncau liniștite pe un teren dintr-o zonă mai retrasă. Nu era suficientă lumină, așa că am stat ascuns până la răsărit. Apoi am început să mă deplasez pe langă gardul unei grădini, iar o porțiune chiar m-am târât. Am ajuns unde îmi doream, iar acolo am tras câteva cadre cu un căprior și o căprioară.

Cam asta a fost povestea pe scurt, iar acum visez deja la următoarea drumeție in Ținut.

Până atunci, toate cele bune! Jurnalul din Ținut al lui Marius Iancu”, scrie pe pagina de Facebook.