Actualitate

S-A SCHIMBAT MODIFICAREA ! Elevii pot da mărțișoare și flori la școală, chiar dacă e pandemie

Ministrul Educaţiei Sorin Cîmpeanu a venit miercuri cu precizări referitoare la ordinul comun cu Ministerul Sănătăţii, ordin care interzice schimbul de obiecte personale la şcoală. Până de curând, prevederea din acest ordin a fost interpretată ca o interdicţie referitoare la oferirea de flori şi mărţişoare. Însă, conform ministrului, o floare sau un mărţişor nu sunt obiecte personale.

Întrebat dacă mărţişoarele şi florile se încadrează în categoria ”obiecte personale”, având în vedere că ordinul comun al ministerelor Educaţiei şi Sănătăţii spune clar că, în şcoli, este interzis schimbul de obiecte personale, ministrul Educaţiei a precizat:

”Este adevărat, după cum foarte bine a precizat secretarul de stat, Sorin Ion, din Ministerul Educaţiei, aşa este. Ordinul de ministru comun, Educaţie – Sănătate, prevede că nu se pot schimba obiecte personale. Însă Ministerul Educaţiei nu doreşte şi nu poate să se implice în schimbarea valorii de simbol a unei flori în obiect personal. O floare nu este un obiect personal. Nici măcar un mărţişor nu consider că este un obiect personal. Aşadar, Ministerul Educaţiei nu doreşte şi nu poate să se implice în schimbarea unei valori de simbol în obiect personal”.

Întrebat dacă va discuta despre acest subiect şi cu ministrul Sănătăţii, dat fiind că ordinul este unul comun, Sorin Cîmpeanu a declarat :

”Deocamdată, şcolile sunt în subordinea Ministerului Educaţiei. Iar Ministerul Educaţiei nu a transmis nicio interdicţie în acest sens. Nici măcar cu titlu de recomandare. Şi nici nu va transmite! Este un punct de vedere oficial!”.

Iată aici ce transmitea dimineață, despre acest subiect, inspectorul general al ISJ Buzău, Ionel Meirosu.