Actualitate

IMAGINI SPECTACULOASE CU APELE ÎNVOLBURATE ALE BUZĂULUI! La cât a ajuns debitul râului. Hidrologii sunt în alertă

La Buzău plouă de ore bune, iar debitele râului Buzău sunt în creștere. Imagini spectaculoase cu apele învolburate ale Buzăului au fost surprinse de un buzoian care le-a postat pe rețeaua proprie de socializare.

Chiar dacă la prima vedere imaginea arată un debit crescut al râului, hidrologii ne asigură că, deocamdată, nu este motiv de îngrijorare. Debitul înregistrat până acum este de zece ori mai mic decât cel care ar indica depășirea cotei de atenție pe râul Buzău, în dreptul municipiului Buzău. Concret, la Buzău cota de atenție ar însemna un debit de 1649 metri cubi pe secundă.

În același timp, de dimineață s-au înregistrat cantități însemnate de precipitații și din cauza debitelor mărite pe afluenții râului Buzău, s-a luat decizia evacuării prin golirea de fund a acumulării de la Centrala Cândești cu un debit de 160 de metri pe secundă.

Totuși hidrologii sunt în alertă. Urmează să măsoare din nou debitul râului și în jurul orei 18.00 , dar și spre dimineață mai ales că urmează o noapte în care sunt prognozate precipitații abundente, județul fiind sub avertizare de cod galben de inundații.

Probleme din cauza ploilor abundente au fost semnalate până acum la Lopătari și Beceni.