Actualitate

Imagini spectaculoase surprinse de un echipaj militar. “Și-au văzut îngerul păzitor”

Imagini uimitoare și extrem de rare au fost surprinse de un echipaj militar: un curcubeu circular. Astfel de apariții uimitoare sunt surprinse rareori. Au reușit, însă, zilele trecute militarii care efectuau un zbor cu un avion Antonov An-30, proiectat pentru misiuni de fotografie aeriană. În timpul zborului, echipajul a avut privilegiul să fie martorul fenomenului optic spectaculos și a filmat totul, oferind tuturor imaginile de o frumusețe aparte.

“Un curcubeu circular. Echipajul aeronavei militare AN-30 a avut ocazia să observe un fenomen optic rar, numit și “halo-ul pilotului”. Într-un zbor la o altitudine de 3500 m, cu un strat subțire de nori dedesubt, umbra aeronavei a fost însoțită de un curcubeu circular, ca o aură. Se spune că și-au văzut “îngerul păzitor”.

Asemenea fenomene optice au început sa fie documentate din secolul 18, și se formează în condiții propice de iluminare și umiditate crescută.”

Imaginile au fost postate pe pagina de Facebook a MApN.

Potrivit specialiştilor, curcubeul circular este un cerc format în jurul soarelui, un inel luminos, multicolor, care apare doar în anumite condiţii atmosferice. Trebuie îndeplinite mai multe criterii legate de umiditatea aerului.

Etichete