Actualitate

În ce stare se află preotul din Maxenu rănit într-un grav accident rutier

Preotul Cătălin Stanciu, implicat într-un grav accident rutier, sâmbătă după amiază, după ce a intrat cu mașina într-un copac, va sta departe de biserica în care slujește ceva vreme. În urma accidentului, s-a ales cu leziuni grave, printre care o fractură complexă de femur.

Accidentul s-a produs sâmbătă după amiază. Dimineață, tânărul preot slujise la biserica din Maxenu, acolo unde are parohia. După amiază, după slujbă și toate celelalte activități, preotul, alături de dascălul din localitate, s-au urcat în mașină și au pornit spre Buzău, unde ambii își au domiciliul. Când mai aveau puțin până la intrarea în municipiu, într-o curbă ușoară, nu se știe deocamdată în ce împrejurări, preotul aflat la volan a pierdut controlul mașinii. Autoturismul a ajuns pe marginea carosabilului, a mai parcurs o distanță de circa 150-200 m, fără ca șoferul să îl poată opri, după care s-a oprit într-un copac. A fost un impact extrem de puternic.

 Ambii tineri din mașină au fost răniți, cel mai grav fiind șoferul. Preotul a fost diagnosticat cu o fractură complexă de femur stâng, ce a presupus o intervenție chirurgicală de urgență. Medicii de la Spitalul Județean Buzău au decis să îl transfere la un spital din Capitală, unde să fie operat. Transferul s-a realizat chiar sâmbătă după amiază.

Celălalt rănit, în vârstă de 23 de ani, a scăpat cu leziuni mai ușoare la o mână. După ce a primit îngrijiri  specifice, el a fost lăsat să plece acasă, cu recomandări medicale.


Detalii despre accident AICI.