Actualitate

IN DRUMEȚIE CU UN BEBELUȘ DE 10 LUNI. S-au rătăcit și au avut nevoie de ajutorul jandarmilor

Jandarmii buzoieni au intervenit sâmbătă în sprijinul unui grup format din 4 persoane și un bebeluș de 10 luni, care a pornit în drumeție iar la un moment dat s-a rătăcit. De asemenea, jandarmii au mai acționat în zona Penteleu, unde în apropierea unei pensiuni a fost observat un pui de urs și exista posibilitatea, destul de mare, de a fi și ursoaica pe acolo.

Prima misiune a fost sâmbătă, în jurul orei 17.45, când, prin SNUAU 112, o persoană a sesizat faptul că, alături de alte trei persoane și un copilaș de 10 luni, a plecat în drumeție din localitatea Nucu spre localitatea Aluniș, ajungând, la un moment dat, într-un punct unde grupul nu reușește să se mai orienteze pentru a se întoarce.

Imediat, a fost direcționată către zona indicată o patrulă de jandarmi din cadrul Postului Montan Nehoiu, iar în jurul orelor 20.00, persoanele au fost găsite, fiind conduse către locul unde aveau parcat mijlocul de transport.

Imediat după recuperarea persoanelor rătăcite, patrula montană s-a deplasat spre Penteleu, unde, tot prin apel 112 a fost semnalată prezența unui pui de urs în apropierea unui pensiuni. Având în vedere probabilitatea ridicată ca ursoaica să fie în apropiere, jandarmii montani au desfășurat activități de prevenire, informând operatorii economici și turiștii să evite zona, care a fost monitorizată până când animalul s- a retras în pădure.