Actualitate

INCENDIU CU RISC MAXIM LA UN MOTEL DIN ISTRIȚA DE JOS. Flăcările, aproape de o stație GPL (FOTO)

Zeci de pompieri au intervenit duminică dimineață pentru stingerea unui incendiu care a izbucnit la un motel din localitatea buzoiană Istrița de Jos. În motel se aflau proprietarul și familia acestuia care au reușit să se evacueze atunci când imobilul a fost cuprins de foc. Misiunea de stingere a incendiului a fost una extrem de riscantă, la un moment dat existând posibilitatea ca focul să se extindă la o stație GPL din zonă.


Incendiul a izbucnit duminică în jurul orei 4.30 la “Casa Gașpar”, motel de pe raza localității Istrița de Jos din comuna buzoiană Săhăteni. La fața locului s-au deplasat de urgență peste 35 de pompieri cu 5 autospeciale de stingere cu apă și spumă, o autoscară și o ambulanță SMURD din cadrul ISU BUZĂU, fiind sprijiniți cu 2 autospeciale de stingere cu apă și spumă din cadrul Detașamentului de Pompieri Mizil.
Ajunși la fața locului, aceștia au constatat că incendiul se manifesta generalizat la mansardă și la acoperișul clădirii, pe o suprafață de aproximativ 600 de metri pătrați, din primele estimări. În interiorul clădirii,  nu au fost surprinse persoane, cei aflați înăuntru autoevacuâdu- se până la sosirea pompierilor.

Având în vedere pericolul propagării incendiului la stația GPL din apropiere, existând un risc ridicat de explozie, pompierii au format în paralel mai multe dispozitive de stingere și de limitare a propagării, lucrând pe mai multe fronturi, pentru localizarea și lichidarea rapidă a incendiului și înlăturarea pericolelor generate de acesta.

Incendiul a fost lichidat după aproximativ 4 ore de luptă cu flăcările, iar în prezent se stabilește cauza ce a dus la producerea situației de urgență.