Alertă Coronavirus Buzău SĂNĂTATE

ÎN LIPSA SPAȚIILOR DE INTERNARE, BOLNAVII COVID-19 FĂRĂ SIMPTOME AU FOST LĂSAȚI LA DOMICILIU. Trebuie găsite soluții, URGENT

Spitalele din județul Buzău care pot interna bolnavi infectați cu coronavirus sunt pline.

La Spitalul Municipal din Rm.Sărat sunt internați, luni, 144 de bolnavi, dintre care 6 sunt la Terapie Intensivă, în stare gravă.

Și la Spitalul Județean Buzău, paturile sunt ocupate în secțiile de Boli Infecțioase și TBC, acolo unde pot fi duși bolnavii cu COVID-19.

Și în timp ce spitalele s-au umplut cu bolnavi, autoritățile din Buzău așteaptă un răspuns de la București după solicitarea ca spitalul CFR să devină unitate de cazare si de tratare a bolnavilor cu COVID-19. Solicitarea Direcției de Sănătate Publică a fost trimisă săptămâna trecută, însă răspunsul întârzie să apară.

Între timp, din cauza lipsei spațiilor de cazare, bolnavii confirmați cu COVID-19 în ultimele zile, care nu au simptome ori au semne ușoare de boală, au fost lăsați la domiciliu, urmând ca luni să se identifice soluții pentru a putea fi evaluați și ei de medici.   Conform DSP Buzău, sunt 60 de bolnavi cu COVId -19 lăsați în izolare la domiciliu.

Publicitate