Divertisment

În sfârșit, încep spectacolele! 8 comunități etnice din România vin la Buzău pentru o reprezentație în Parcul Marghiloman

Un eveniment de amploare are loc sâmbătă, 22 mai, în faţa vilei Albatros din parcul Marghiloman din Buzău. De ziua Mondială pentru diversitate culturală, pentru dialog şi dezvoltare, la Centrul Cultural Alexandru Marghiloman va avea loc un eveniment multicultural cum nu a mai fost de la începutul pandemiei, semn că încet-încet țara noastră revine la normalitate.
8 comuntăţi etnice din România, reprezentate de ansambluri de dansuri tradiționale și de soliști vocali și instrumentişti, vor susține un spectacol la care sunt așteptați cât mai mulți buzoieni. Totuși, pentru că încă e pandemie, participanții vor trebui să respecte măsurile impuse, astfel încât să fie evitate posibile infectări cu noul coronavirus.

” Este un eveniment organizat de Centrul Alexandru Marghiloman la care vor participa reprezenţi a 8 comunităţi etnice din România, mai exact comunitatea elenă, comunitatea aromână, armeană, ucraineană, macedoneană, bulgară şi a ruşilor lipoveni. Vor veni ansambluri de dansuri tradiţionale. Vor fi solişti şi instrumentişti. Totodată, va fi prezent şi Ansamblul Folcloric ,,Plaiurile Mioriţei”. Va fi un spectacol frumos în aer liber. Se vor organiza fluxuri, astfel încât să se poată respecta măsurile pentru prevenirea Covid. Este chiar un moment frumos după toată această perioadă lungă de izolare de care se pot bucura cât mai mulţi buzoieni care vor să vină să asiste la acest moment cultural. “, a declarat pentru șansanews.ro viceprimarul municipiului Buzău, Oana Matache.

Specatcolul va începe sâmbătă la ora 17 și va avea o durată de o oră şi jumătate. Buzoienii sunt aşteptaţi într-un număr cât mai mare.