SĂNĂTATE Șansa de Ramnicu Sărat

ÎN SFÂRȘIT, O VESTE BUNĂ PENTRU SPITALUL DIN RÂMNIC. Un medic ATI a acceptat să facă gărzi. Timp de 5 luni, un doctor de 35 de ani a fost singur cu toate cazurile grave

Spitalul Municipal din Rm.Sărat, unitate suport pentru tratarea bolnavilor de COVID-19 din județul Buzău, care s-a descurcat de la debutul pandemiei cu un singur medic de Terapie Intensivă,  primește o gură de oxigen cu venirea unui nou specialist care să se ocupe de pacienții în stare gravă.

Conducerea Spitalului Municipal anunță că un medic de Terapie Intensivă de la Spitalul Județean Buzău a fost de acord să vină la Râmnic să facă gărzi  și să aibă grijă de bolnavii cei mai afectați de coronavirus.

Cu venirea acestui medic, singurul specialist ATI din spitalul suport, dr.Andrei Cemurtan, singurul care a avut în grijă, în tot acest timp, bolnavii de la Terapie Intensivă, se va putea odihni și va putea să-și reîmprospăteze forțele pentru că lupta cu COVIDUL e departe de a se fi încheiat.

Înainte de pandemia de coronavirus, în spitalul din Rm.Sărat făceau gărzi trei medici: dr.Cemurtan, un medic de la Spitalul Județean și unul care venea din Vrancea. Când s-a instalat criza sanitară, în spitalul suport a rămas doar medicul Cemurtan, un doctor de 35 de ani, care în tot acest timp s-a ocupat singur de bolnavii de la Terapie Intensivă.

În acest moment, în secția ATI a Spitalului Municipal din Rm.Sărat sunt 11 bolnavi din care 4 au nevoie de ventilator.