Actualitate

În Vinerea Mare, sute de credincioși, pe străzile municipiului. Se reia procesiunea cu Sfântul Epitaf

sursa foto: Catedrala Arhiepiscopală „Înălțarea Domnului”

Unul dintre cele mai așteptate momente din Săptămâna Patimilor va fi reluat după o pauză de doi ani. Procesiunea cu Sfântul Epitaf din seara Deniei Prohodului Domnului va fi organizată, din nou, în Vinerea Mare. Ca de fiecare dată, la slujbă sunt așteptați sute de credincioși care mai apoi să parcurgă traseul stabilit și care înconjoară
Catedrala Arhiepiscopală „Înălțarea Domnului” .

Denia Prohodului Domnului va începe la ora 18.00, iar la final, un sobor de preoți și diaconi, în frunte cu Înaltpreasfințitul Părinte Ciprian, Arhiepiscopul Buzăului și Vrancei și credincioșii prezenți la slujbă vor participa la procesiunea ce se va desfășura pe traseul Catedrala Arhiepiscopală „Înălțarea Domnului”- strada Chiristigii- Strada Frăsinet -Bulevardul Unirii – Strada Dionisie Romano – Catedrala Arhiepiscopală „Înălțarea Domnului”.

”Deplasarea se va efectua pe carosabil, context în care traficul rutier va fi afectat pe traseul sus-menționat”

Procesiunea cu Sfântul Epitaf simbolizează ducerea către mormânt a Mântuitorului. Pe tot traseul, clericii și credincioșii, adunați în jurul Sfântului Epitaf, aflat în baldachinul din mijlocul bisericii, vor cânta împreună cele trei stări ale Prohodului, care exprimă sentimente de durere pentru răstignirea și moartea Domnului nostru Iisus Hristos.

După procesiune, toți cei prezenți vor putea trece pe sub Sfântul Epitaf, la intrarea în lăcașul de cult.

În 2019, când a fost organizat pentru ultima dată înaintea pandemiei de coronavirus, la procesiune au participat circa 3000 de buzoieni.