Actualitate

Ultimele vești privind realizarea autostrăzii Buzău-Focșani

Sursa foto Fb/ Sorin Grindeanu

A fost deblocată licitația pentru realizarea segmentului de autostradă Buzău-Focșani, după ce constructorii au depus sute de solicitări de clarificare a unor anumite aspecte.

Inițial, licitația pentru tronsonul Buzău-Focșani din A7 a fost demarată la începutul anului. Imediat, însă, firmele interesate au depus peste 600 de solicitări. Acest lucru a împiedicat derularea procedurilor, până la clarificarea tuturor aspectelor. Acum, după ce CNAIR a răspuns solicitărilor constructorilor, licitația pentru toate cele 4 tronsoane ale autostrăzii Buzău-Focșani se reia. Termenul până la care pot fi depuse oferte este 5 mai, a anunțat, printr-un mesaj postat pe Facebook, ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu.

“5 mai 2022 este noul termen de depunere a ofertelor pentru construcția celor 4 Tronsoane ale Autostrăzii Buzău-Focșani ( Sector al A7 -Autostrada Moldovei)! CNAIR a răspuns la peste 600 de solicitări de clarificare, iar licitația a fost reluată. Construcția celor 4 tronsoane ale Autostrăzii Buzău- Focșani (82,44 km) este finanțată prin PNRR.

-Tronsonul 1 (4,60 km): Buzău -Vadu Pașii

-Tronsonul 2 (30,80 km): Vadu Pașii – Râmnicu Sărat

-Tronsonul 3 (36,10 km): Râmnicu Sărat – Mândrești Munteni

-Tronsonul 4 (10,94 km): Mândrești Munteni – Focșani Nord

Firmele care vor câștiga aceste contracte trebuie să finalizeze construcția în 20 de luni pentru Tronsoanele 1 și 4 și în 26 de luni pentru Tronsoanele 2 și 3.”

În ceea ce privește tronsonul Ploiești-Buzău, lucrurile sunt mult mai avansate. Zilele trecute a fost anunțat câștigătorul primului lot din acest segment.

Detalii, AICI.