Alertă Coronavirus Buzău Șansa de Ramnicu Sărat Social

ÎNCĂ 10 BUZOIENI DIAGNOSTICAȚI CU COVID-19. Spitalul Municipal din Rm.Sărat, aproape plin

10 noi cazuri de infecție cu coronavirus raportate marți la ora 13.00,  de autoritățile din Buzău. Județul ajunge să numere 336 bolnavi. Mai puțin de jumătate dintre ei s-au vindecat și au fost externați.

Printre ultimii bolnavi raportați de autorități se află buzoieni cu vârste cuprinse între 48 și 78 de ani. Unii dintre ei sunt contacți ai unor cazuri confirmate, alții sunt buzoieni care au contractat coronavirusul fără să știe cu cine au intrat în contact și i-a contaminat.  Pe această listă se află și trei cadre medicale din Spitalul Județean Buzău: un brancardier de 39 de ani, soția lui, asistentă de farmacie la Infecțioase și o infirmieră, de asemenea din secția de Boli Infecțioase.

Cu cele trei cazuri noi în rândul personalului medical, Spitalul Județean Buzău ajunge la 42 de  angajați care au contractat până acum noul coronavirus.

Problema cea mai mare în acest moment este însă alta. Spitalul Municipal din Râmnicu Sărat este aproape plin și cât de curând nu va mai putea primi bolnavi infectați cu coronavirus. Puse în fața acestei realități, autoritățile  buzoiene au fost nevoite să întocmească un plan  B,  pentru ca odată ocupate toate paturile de la Râmnic, pacienții cu COVID-19 să aibă unde fi duși. Astfel, au fost identificate secțiile de Boli Infecțioase si TBC ale Spitalului Județean Buzău, ca fiind următoarele locații în care vor fi duși buzoienii cu coronavirus.

La Spitalul Municipal din Râmnicu Sărat sunt, marți, 126 de bolnavi de coronavirus: 35 sunt bărbați, 86 sunt femei și 5 copii. Două paciente sunt în stare gravă, la Terapie Intensivă.

Spitalul are o capacitate de maxim 150 de paturi pentru tratarea bolnavilor cu COVID 19.