Social

CE S-A ÎNTÂMPLAT CU BĂIATUL DE 9 ANI DIN BUDA, CĂRUIA I-A MURIT TATĂL ÎN SPITALUL JUDEȚEAN. Autoritățile cred că așa e cel mai bine

Reprezentanții Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Buzău au decis ca băiatul de 9 ani al cărui tată, cu care locuia, a murit recent în Spitalul Județean Buzău, caz dramatic prezentat aici de șansanews.ro, să fie internat alături de mama lui în Centrul pentru Victimele Violenței din Buzău.

”S-a realizat evaluarea atunci, în colaborare cu autoritatea locală, și pentru că minorul manifesta atașament față de mămică, și în urma acestei evaluări s-a decis la solicitarea mamei protejarea cuplului mamă-copil la Centrul pentru Victimele Violenței. Este un centru de recuperare, s-a ținut cont de violența economică și socială în care se află mămica și starea emoțională a copilului, dar și de nevoia minorului de avea măcar un părinte alături”, a declarat pentru șansanews.ro Cristina Niculescu, șef serviciu DGASPC.

Conform sursei citate, în urma discuțiilor purtate cu reprezentanții autorității locale din Buda, de unde provine familia respectivă, a fost smulsă promisiunea aleșilor locali că-i vor ajuta pe mămica și pe copilul de 9 ani, rămas orfan de tată.

Cei doi locuiesc într-o casă dărăpănată de la marginea satului, fără  curent electric și în condiții greu de descris în cuvinte.

”Autoritățile au promis că vor face demersuri și vor depune diligențe pentru a avea curent electric și de a le mai face măcar o cămăruță. Sperăm ca acest caz să evolueze într-o direcție potrivită”.

Citește și https://sansanews.ro/sfasietor-drama-unui-copil-de-9-ani-care-si-a-pierdut-tatal-in-spitalul-judetean-isi-asteapta-parintele-nu-stie-ca-a-ramas-orfan-protectia-copilului-pe-jar/ dar și

https://sansanews.ro/decizie-de-ultima-ora-a-autoritatilor-in-legatura-cu-copilul-ramas-fulgerator-fara-tata/