Alertă Coronavirus Buzău

ÎNCĂ O COMUNĂ ÎN SCENARIUL GALBEN. Ce se întâmplă în municipiul Buzău

Trendul crescător de la nivelul țării în ceea ce privește cazurile noi de coronavirus se întâlnește și la nivelul județului Buzău.

Săptămâna aceasta, zilnic, s-au înregistrat tot mai multe cazuri de COVID-19. Vineri, Direcția de Sănătate Publică raportează 37 de noi infectări la pacienți cu vârste cuprinse între 14 și 82 de ani. 10 dintre pacienți s-au testat în laboratoare private, pe banii lor, după ce au început să aibă semne de boală.

” Prin prezenta vă informăm că în data de 04 martie 2021, la nivelul județului Buzău, s-au înregistrat un număr de 37 cazuri noi de infectare cu noul coronavirus (COVID-19): 8 pacienți testați cu teste rapide, 11 pacienți testați în laboratoare private si in unități sanitare din alt județ, 5 pacienți testați în cadrul anchetelor epidemiologice, um pacient de la S.P.M.S Săpoca, 10 pacienți testați la Spitalul Județean de Urgență Buzău, 2 pacienți de la Spitalul Mun. Râmnicu Sărat. Anchetele epidemiologice sunt în desfășurare.”, a transmis, vineri Instituția Prefectului.

La Buzău, s-a ajuns, la acest moment, la 9702 persoane infectate cu coronavirus, de la debutul pandemiei, dintre care 9065 s-au vindecat iar 268 au decedat.

În ceea ce privește incidența cazurilor de coronavirus, pe lista comunelor care au trecut în scenariul galben se află acum și Odăile. Aici, în ultimele ore, 2 localnici au fost confirmați cu COVID-19, ceea ce face ca incidența să ajungă la 2.79 de cazuri la mia de locuitori, cea mai mare din județ, la această data.

În scenariul galben mai sunt Viperești, Scutelnici și Cilibia.

Municipiul Buzău are o rată de incidență de 1.46 la mia de locuitori. De asemenea, peste unu mai au POgoanele, Amaru, Breaza și Pătârlagele.