Alertă Coronavirus Buzău

Încă o zi cu puține cazuri noi de COVID-19. Ce spun autoritățile

Pandemia de coronavirus dă semne de încetinire. Judeţul Buzău înregistrează, miercuri, 10 noi infectări cu virusul Sars-Cov-2.

Pacienţii care au prezentat semne de boală şi au fost confirmati apoi ca fiind pozitivi la coronavirus au vârste cuprinse între 16 şi 77 de ani.  Nici un deces nu e raportat, miercuri, în rândul bolnavilor de COVID.  

De la debutul pandemiei de coronavirus, județul Buzău a raportat 12. 398 de infectări, dintre care 11.736 au reuşit să învingă temutul virus. Din fericire in ultimele zile, deși se efectuează aproximativ același număr de teste, puține mai sunt confirmate ca fiind pozitive. Media ultimelor zile, la Buzău,  este de 10-15 cazuri noi de COVID.

Tendința de scădere a infectarilor se constată, de altfel, în toată țara. Pentru prima dată după luni bune în care numărul de cazuri pozitive a fost unul însemnat,  toate județele dar și Capitala sunt în scenariul verde.        

Totuşi, autoritățile de sănătate publică atrag însă atenția că nu este nicidecum momentul să ne relaxăm, întrucât oricând poate apărea un nou val de îmbolnăviri.