Actualitate

Încă o zi de foc, în Buzău, urmată de furtuni violente. Anunțul meteorologilor

Se anunță o nouă zi de foc. Sunt temperaturi în creștere în județul Buzău, aflat sub cod portocaliu de arșiță și disconfort termic ridicat. La ora 11:00, termometrele indicau 30 de grade în municipiul Buzău, însă se resimțeau 34 de grade. După amiază va fi și mai cald, fiind așteptate valori maxime de până la 40 de grade.

La noapte, însă, județul va fi măturat de vijelii și ploi torențiale. Meteorologii au emis o nouă avertizare de instabilitate atmosferică accentuată. Județul Buzău, la fel ca două treimi din țară, se află până la noapte, la ora 2:00, sub avertizare cod portocaliu. Sunt prognozate vijelii puternice, intensificări ale vântului, averse torențiale, însoțite de descărcări electrice și grindină.

” În intervalul menționat, în Oltenia, Muntenia, vestul Dobrogei și în cea mai mare parte a Transilvaniei și a Moldovei vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată. Aceasta se va manifesta prin intensificări ale vântului (rafale de 70…90 km/h și izolat de peste 100 km/h), vijelii puternice, frecvente descărcări electrice, averse torențiale și grindină. În intervale scurte de timp, de 1 până la 3 ore, cantitățile de apă vor fi de 30…40 l/mp și izolat peste 50…60 l/mp, îndeosebi în Transilvania și Moldova”, anunță ANM.

Și la orele dimineții ploile vor continua. De la ora 2:00 și până mâine la ora 10:00, județul Buzău, cu excepția zonei de munte, va fi sub cod galben de instabilitate atmosferică.

“În intervalul menționat, în sudul Olteniei și sud-vestul Munteniei vântul va continua să prezinte intensificări cu rafale în general de 55…65 km/h. În jumătatea de est a Munteniei, sudul Moldovei și Dobrogea instabilitatea atmosferică se va menține temporar accentuată și se va manifesta prin averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului (rafale de 50…60 km/h), vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp.”