Actualitate

Senatorul Vlad Pufu, despre atacurile repetate ale urșilor: ”Oamenii nu mai rezistă, e nevoie de măsuri urgente”

Semnal de alarmă tras de senatorul PNL de Buzău Vlad Mircea Pufu în privința atacurilor repetate ale urșilor. Într-o intervenție la Realitatea Plus, unde a fost dezbătut subiectul apariției unui urs la marginea Ploieștiului,  parlamentarul buzoian a transmis că e nevoie de măsuri urgente, care nu pot fi luate însă din birou.

”Atacul urșilor a devenit foarte agresiv, oamenii stau în case și nu mai e mult până o să ne trezim și cu un copil mâncat de urși pe de-a-ntregul. Încerc să folosesc niște cuvinte tari pentru că trebuie să realizăm faptul că a vedea din București o problemă existentă în țară nu face nimic, e o ipocrizie a acestor ONG-uri care nu coboară în teritoriu, în mijlocul celor afectați cu adevărat de tot ceea ce se întâmplă.  Nu mai e mult până o să ne trezim cu un urs pe Calea Victoriei și poate că atunci vom fi mult mai grijulii cu această intervenție de care este nevoie”, a spus senatorul liberal în intervenția sa.

Vlad Pufu a dat ca exemplu și județul Buzău, unde atacurile urșilor sunt la ordinea zilei. Potrivit senatorului, numai în Buzău au fost 10 atacuri ale urșilor într-o singură săptămână:

”Numai în județul Buzău, săptămâna trecută au fost aproape 10 atacuri ale urșilor, care au devastat gospodăriile oamenilor.  Avem comune care nu mai pot rezista. Pe lângă pagube, panică și, uneori, chiar victime omenești, aceste atacuri afectează și turismul montan, având un profund impact economic. Trebuie intervenit urgent. Soluții sunt. Una a propus-o fostul ministru Tanczos Barna, probabil că există și altele, care vor veni din partea celor afectați. Noul ministru al Mediului, colegul Mircea Fechet, va trebui să găsească o rezolvare imediată, pentru că lucrurile sunt deja scăpate de sub control și nu mai pot funcționa așa”, a mai spus senatorul Vlad Mircea Pufu la Realitatea Plus.

Autorul știrilor

Claudia Toader

2 Comentarii

Apasă aici pentru a publica un comentariu