Actualitate SPORT

ÎNCĂ UN SUCCES BIFAT DE BUZOIANUL OVIDIU IONESCU. S-a calificat, alături de Bernadette Szocs, la Jocurile Olimpice, în proba de dublu mixt

Încă un succes repurtat de buzoianul Ovidiu Ionescu, cel mai bun jucător de tenis de masă din România. După ce s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo, în proba de simplu masculin, Ionescu a reușit să se califice și în proba de dublu mixt.

Federaţia Română de Tenis de Masă este cea care a anunţat calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo a sportivilor Bernadette Szocs şi Ovidiu Ionescu, în proba de dublu mixt.

Federaţia Internaţională de Tenis de Masă a confirmat joi, prezenţa perechii de dublu mixt la Tokyo, dublul mixt din România fiind unul dintre cele 16 dubluri din lume care va participa în această proba olimpică.

Astfel, FRTM are sportivi prezenţi în patru probe olimpice, din cinci posibile.

  • Bernadette Szocs şi Eliza Samara vor juca în proba de simplu feminin.
  • Ovidiu Ionescu, în proba de simplu masculin, în urma calificării obţinute la turneul preolimpic european.
  • Echipa naţională feminină, formată din Eliza Samara, Bernadette Szocs, Daniela Dodean Monteiro, Irina Ciobanu, Adina Diaconu, calificată în urma turneului preolimpic european.
  • Bernadette Szocs şi Ovidiu Ionescu, la dublu mixt.

„Prima parte a promisiunii olimpice am îndeplinit-o. Tenisul de masă a calificat la Jocurile Olimpice de la Tokyo echipa feminină formata din Elizabeta Samara, Bernadette Szocs, Daniela Dodean Monteiro şi Irina Ciobanu, antrenor Viorel Filimon, două sportive din două posibile în proba de simplu, Eliza si Bernadette, dublul mixt Bernadette Szocs/Ovidiu Ionescu şi Ovidiu Ionescu la simplu masculin, antrenor Andrei Filimon. Sunt mândru că performanţa este cuvântul de ordine în FRTM si mă plec în faţa sportivilor si antrenorilor care sunt cei mai buni ambasadori ai Romaniei, într-o lume a sportului fără graniţe, în care spiritul olimpic te-ndeamnă să fii cel mai bun! Ne aşteaptă o mare provocare, o medalie olimpica la Tokyo este visul nostru declarat, strângem toţi rândurile si vom fi o echipă până la capăt!”, a declarat preşedintele FRTM, buzoianul Cristi Romanescu

Amânate un an din cauza pandemiei de coronavirus, Jocurile Olimpice de la Tokyo vor avea loc în perioada 23 iulie – 8 august.