Actualitate SĂNĂTATE

BUZĂUL VA AVEA PUNCT DE VACCINARE DRIVE THRU. Motocicliștii din Buzău, primii la înțepat

Buzăul intră, de vineri, în rândul județelor care au punct de vaccinare de tip drive thru.

Autoritățile județene au stabilit locația în care va funcționa acest punct special în care buzoienii vor putea veni cu mașina personală și vor fi vaccinați fără programare. Mai exact, punctul de vaccinare de tip drive thru va funcționa în parcarea unui hipermarket situat la la ieșirea din Buzău spre Ploiești.   Iar proiectul înființării unui punct de vaccinare de tip drive thru pare a-i atrage pe buzoieni.  Deja, un grup al motocicliștilor din Buzău  a inițiat pe rețelele de socializare un eveniment care se va desfășura vineri, de la ora 16.00. Motocicliștii se vor întâlni în parcarea stadionului de atletism de la marginea Buzăului și apoi vor merge în punctul de vaccinare pentru a se imuniza.

” Ne adunăm vineri 7-mai ora 16:00 în parcarea Stadionului de Atletism (în spatele patinoarului) cu motocicletele și actele de identitate la noi.

– Dacă va scădea numărul de cazuri, scăpăm de restricţii.
– Noi vrem să ne întoarcem la viaţa de dinainte şi singura soluţie este prin vaccinare în masă, iar dacă vrem să terminăm cu pandemia, trebuie să ne vaccinăm.

“De ce avem nevoie de un vaccin împotriva COVID-19?” – este poate cel mai des întâlnită întrebare cu privire la vaccinarea împotriva infecției cauzate de noul coronavirus.
Iar răspunsul este unul destul de simplu: deși masurile de prevenție, precum distanțarea sociala, igiena mâinilor și purtarea măștii, ne protejează într-o oarecare măsură de infecția COVID-19, acestea nu sunt suficiente.
Vaccinarea este cea mai sigura si mai rapidă cale de a ne proteja. Niciun virus nu a fost eliminat vreodată prin inducerea imunității naturale într-un procent mare din populație.
Numai imunizarea populației indusă de vaccinare poate elimina virusurile, așa cum s-a demonstrat până acum prin eliminarea virusului variolei și a două dintre cele trei tipuri diferite de poliovirus”, spun motocicliștii din Buzău, membrii ai Comunității Moto Buzău.Pe de altă parte, pentru perioada următoare se are în vedere amenajarea a două puncte de vaccinare care vor funcționa doar în week-end în două zone aglomerate din Buzău și Râmnicu Sărat. Ambele ar urma să fie amenajate în cele mai aglomerate zone din orașe, respectiv în imediata apropiere a piețelor.

Oficialii DSP fac demersuri pentru ca cele două puncte volante, cel din Buzău și cel din Râmnicu Sărat, să devină funcționale chiar din acest weekend. Buzoienii care vor ajunge în aceste puncte, dar și în centrul drive-thru, în momentul în care acesta va fi amenajat, vor fi vaccinați cu serul de la Pfizer.