Actualitate

Incendiu la o biserică din județul Buzău. Construcția e din lemn

sursa foto: Gabi Androne, 2008

O biserică din județul Buzău, inaugurată în urmă cu 11 ani, este cuprinsă de flăcări. Din păcate, este vorba despre o construcție din material lemnos fapt care favorizează procesul de ardere și dezvoltare rapidă a incendiului. La fața locului intervin mai multe echipaje de pompieri care încearcă să salveze lăcașul de cult.

Este vorba despre biserica din localitatea Negoșina care ar fi fost redată locuitorilor pe 23 octombrie 2011. Potrivit ISU Buzău, incendiul a fost anunțat de săteni printr-un apel la 112.

”În aceasta dimineața, printr-un apel la 112, s-a anunțat izbucnirea unui incendiul în interiorul bisericii din localitatea Negoșina. La fața locului au fost dislocate de urgență 2 autospeciale de stingere cu apa și spumă, autoscara mecanică și o autocisterna, cu sprijin SPSU Berca. În urma pătrunderii in zona greu accesibilă autospecialele de intervenție, la sosirea echipajelor de pompieri incendiul se manifesta generalizat la întreaga biserică, fără a surprinde victime. Incendiul s-a manifestat pe o suprafață de aproximativ 200 metri pătrați fără posibilități de propagare, iar în acest moment pompierii acționează pentru acesta lichidarea acestuia”, se arată în comunicatul de presă emis de ISU Buzău.

Ridicarea noii biserici a început în anul 2009, după cum ne informează TRINITAS TV și din 23 octombrie 2011 în lăcașul de cult s-au oficiat slujbe.