Actualitate

INCENDIU LA UN ADĂPOST DE ANIMALE DIN COSTEȘTI. Focul a fost pus de o mână criminală (FOTO)

Incendiu, luni noapte, la un adăpost de animale din localitatea buzoiană Costești. Focul a fost pus de o persoană rău intenționată, au stabilit pompierii, la finalul intervenției, care a fost una dificilă, de salvare a animalelor.

Incendiul a fost semnalat în jurul orei 2.30 azi noapte. Două autospeciale de lucru cu apă și spumă au fost mobilizate pentru stingerea flăcărilor anunțate la un adăpost de animale.

Ajunși la fața locului, pompierii au constatat că incendiul se manifesta cu violență și ardere generalizată la cele aproximativ 100 de tone de furaje combinate. Un buldo-excavator a fost pus la dispoziția pompierilor în vederea îndepărtării materialelor combustibile.                                                            

Toată noaptea, pompierii au luptat cu flăcările pentru a salva animalele care erau în acel adăpost. Incendiul a fost stins după cinci ore, 5 miei pierzându-și viața în timp ce pagubele totale au fost estimate la peste 50.000 de lei.

În urma cercetărilor efectuate la fața locului, pompierii și polițiștii au constatat că, cel mai probabil, focul a fost generat ca urmare a folosirii intenționate a sursei pentru a genera incendiul.