Social

UPDATE/LIVE TEXT: INCENDIU PUTERNIC LA FRASINU! Depozit de deșeuri electrice și electronice, în flăcări. Ce spune firma FOTO&VIDEO

UPDATE: Reprezentanții companiei Green Weee vin cu precizări despre incendiul de la Frasinu care a cuprins miercuri depozitul de deșeuri electrice și electronice din localitatea Țintești.

Într-un comunicat de presă, reprezentanții companiei precizează că nu se știe deocamdată cauza care a generat incendiul, însă toate procedurile de siguranță au fost respectate în mod corespunzător, iar toți angajații sunt în siguranță acum.

”După un răspuns prompt al echipei noastre împreună cu pompierii, focul a fost controlat rapid și acum este stins. A fost afectată doar o mică parte a platformei de depozitare exterioară, unde au fost depozitate materiale destinate reciclării. Nu au fost afectate halele de producție și nici instalațiile de reciclare. Fabrica se află într-o zonă industrială, fără rezidenți în jurul ei. Echipa noastră lucrează în prezent în strânsă colaborare cu autoritățile locale pentru a se asigura că toate procedurile sunt în vigoare și nu există niciun alt pericol cauzat de incendiu. Suntem în proces de investigare a incidentului, și vom reveni cu detalii suplimentare.”

UPDATE: Reprezentanții Gărzii de Mediu, prezenți la locul incendiul de la Frasinu, dau vestea cea rea. Aerul a fost poluat, în urma dezastrului de la Green Weee, precizează comisarul șef al Gărzii de Mediu, Carmen Ichim.

UPDATE: Circa 100 de muncitori de la Green Weee au fost evacuați când a pornit incendiul, în jurul orei 8.46, conform apelului la 112, precizează reprezentanții companiei. Aceiași reprezentanți ai societății spun că nu pot aprecia pierderile, însă în mod cert va fi o întrerupere a activității de producție.

UPDATE: În zona incendiului se aud bubuituri. Reprezentanții ISU Buzău explică faptul că zgomotele sunt mici explozii ale acumulatorilor aparaturii care arde.

UPDATE: Muncitorii de la Green Wee sunt șocați de ce întâmplă. Oamenii povestesc cu groază ce au trăit când au văzut cum focul se extinde și cuprinde depozitul. Incendiul a fost semnalat la 112 la ora 8.46. Imediat cum au izbucnit flăcările, a pornit sistemul de alarmă al societății, astfel că muncitorii care se aflau într-o secție din apropiere au ieșit rapid și s-au pus la adăpost. Nimeni nu a fost în pericol, povestesc oamenii:

UPDATE:  În sprijinul pompierilor de la Buzău, care intervin pentru stingerea incendiului de la Frasinu, vin și pompieri de la Brăila. Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Brăila, colonel Ștefan Stoian, au fost trimise spre Buzău două autospeciale de stingere incendii cu apă și o spumă și autospeciala de cercetare chimică, biologică, radiologică și nucleară.

UPDATE: La locul incendiului de la Frasinu a ajuns și șeful Gărzii de Mediu, Carmen Ichim. Incendiul se manifestă în continuare cu mare degajare de fum. Dat fiind că sunt plastice multe care ard, autoritățile trebuie să stabilească dacă vorbim de o poluare a aerului.

UPDATE: Comanda ISU Buzău a suplimentat forțele pentru stingerea incendiului de la Frasinu, a declarat pentru șansanews.ro, purtătorul de cuvânt al ISA Buzău, sublocotenent Vasile Prahoveanu.

”Intervenim pentru localizarea și stingerea unui incendiu la un depozit de materiale reciclabile care sunt depozitate pe o platformă betonată, sunt aparate de uz casnic care urmau să fie dezmembrate. Incendiul se manifestă cu violență, cu arderi masive și degajări mari de fum. S-a emis mesaj ro alert pentru cei din apropiere și pentru cetățenii municipiului Buzău. Se intervine cu 5 autospeciale cu apă și spumă, cu o autoscară mecanică, cu o ambulanță SMURD”.

UPDATE:  Autoritățile au emis mesaj ro-alert pentru cetățenii din apropierea locului în care se manifestă incendiul de proporții de la Frasinu. Mesajul a fost primit și de cetățenii din municipiul Buzău. Incendiul se manifestă cu arderi masive și degajări mari de fum.

ȘTIRE INIȚIALĂ: Incendiu puternic la depozitul de materiale reciclabile al societății Green Weee, aflat în parcul industrial Frasinu, din comuna Țintești. Fumul gros și negru se vede din oraș, de la kilometri distanță și din toate comunele învecinate.

Din primele date, incendiul se manifestă la depozit de materiale reciclabile aflat în sudul Buzăului, la Frasinu. Flăcările au cuprins obiecte depozitate acolo: aparate casnice, electronice și alte astfel de lucruri, care urmau să fie reciclate.

La fața locului sunt trei echipaje de la ISU Buzău, care intervin: două mașini de stingere incendii cu apă și spumă și o ambulanță SMURD, însă forțele vor fi suplimentate. Fumul dens și negru poate fi observat de la kilometri distanță.

Misiunea este una de durată, având în vedere volumul mare de materiale reciclabile care sunt depozitate în spațiul de la Frasinu.