Agricultura acum Social

EXCLUSIV: AGRICULTURA, LA GREA ÎNCERCARE! Proiecte vitale pentru fermieri sunt blocate. Dezvăluirile au fost făcute de fostul ministru, Petre Daea, la Focus Tv (VIDEO)

Într-un an în care agricultorii din Buzău, la fel ca și ceilalți fermieri din restul țării, primesc lovitură după lovitură din cauza vremii, oamenii care lucrează pământul  nu au primit sprijin nici din partea autorităților, a declarat la Focus Tv, fostul ministru al Agriculturii, Petre Daea. Potrivit fostului șef al Agriculturii, mari proiecte de investiții, vitale pentru agricultură, sunt blocate în acest moment. Este vorba despre modernizarea sistemului antigridina și despre realizarea Canalului Siret-Bărăgan.

“Sistemul de irigații, repornit în România, s-a oprit din nefericire. Canalul Siret Bărăgan a fost reintrodus în Strategia de Reabilitare a Sistemului de Irigații și s-a oprit. Trebuia să se lucreze în continuare la acest canal. În luna martie trebuia să înceapă lucrarea efectiv, erau toate procedurile puse la punct. Demersurile s-au oprit pe motiv că nu sunt bani. În ceea ce privește sistemul antigrindină, erau în desfășurare 65 de puncte de lansare plus un sistem combinat care însemna dotarea cu escadrile de avioane care să intervină atunci când situația o impune. Și acest proiect este blocat.”

O altă investiție extrem de importantă pentru România, și care se află într-un impas, este Banca de Gene de la Buzău.

“Îmi pare foarte rău că în cazul Băncii de Gene de la Buzău s-a oprit investiția. Un alt program extrem de important pentru țară, pentru zona legumicolă a României, pentru buzoieni care sunt foarte buni legumicultori, aici s-a înființat prima stațiune de cercetare în domeniul legumiculturii, cu specialiști de mare valoare, cu rezultate formidabile în cercetare. Iată și acest proiect blocat, oprit, și într-un fel nu găsești nici un fel de explicație de ce se întâmplă acest lucru.”

Petre Daea a mai spus în direct la Focus Tv că trebuie găsite soluții pentru ca proiectul Băncii de Gene să fie scos din acest blocaj, mai ales că există o Hotărâre de Guvern care prevede tocmai modul în care ar trebui să funcționeze Banca de la Buzău.