Actualitate

Incendiu puternic la miezul nopții! O casă a ars ca o torță, două persoane au avut nevoie de ajutorul medicilor

FOTO ARHIVA

Coșmar pentru o familie din Podgoria. În toiul nopții, buzoienii s-au trezit cu casa în flăcări. Au sunat de urgență la 112, cerând ajutor pentru a-și salva locuința. În plus, cum casa lor era foarte aproape de alt imobil, exista risc ca flăcările să se extindă rapid la acesta.

“Noaptea trecută, în jurul orei 00:00, Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Neron Lupașcu” al județului Buzău a fost solicitat să intervină pentru stingerea unui incendiu produs la o locuință din localitatea Podgoria.  La fața locului s-au deplasat 3 autospeciale de stingere cu apă și spumă și o ambulanță SMURD. La sosirea echipajelor de pompieri incendiul se manifesta generalizat la un imobil pe o suprafață de aproximativ 100mp cu posibilitate de propagare la o  locuință din vecinătate”,  transmite ISU Buzău.

Din fericire, pompierii au ajuns la timp. Au reușit să localizeze incendiul și să evite propagarea focului la locuința învecinată. În circa o oră, incendiul a fost lichidat. În paralel cu acțiunea pompierilor care se luptau cu focul, paramedicii au acordat ajutor proprietarilor casei care au avut un șoc în momentul în care și-au văzut locuința arzând.

“Pompierii buzoieni au acționat pentru localizarea și lichidarea incendiului, prin intervenția promptă reușind să evite propagarea acestuia la locuința din imediata apropiere. Concomitent cu acțiunea de stingere a incendiului, salvatorii au acordat primul ajutor medical pentru două persoane care au suferit atac de panică, ulterior acestea refuzând transportul la spital. În jurul orei 01:00 incendiul a fost lichidat.”

La finalul intervenției, pompierii au stabilit drept cauză probabilă de producere a incendiului un scurtcircuit electric.