Actualitate

(P) Care sunt cele mai în vogă 3 accesorii auto ale anului 2023

Pentru mulți șoferi, mașina nu este doar un vehicul de care se folosesc pentru a ajunge la serviciu, în vacanță sau pentru a evada din localitate, ci este precum o a doua casă. Acest lucru înseamnă că pe lângă piesele pe care trebuie periodic schimbate, plinurile de benzină sau motorină, mașina are nevoie de accesorii auto care să îi facă să se simtă cât mai confortabil și să le dea acea senzație de „acasă“.

Dacă și tu ești unul dintre acești oameni, trebuie să știi că pe piață există sute de accesorii care să-ți facă mașina să arate mai bină, să miroasă mai plăcut sau chiar să funcționeze mai eficient.

Iată care sunt cele mai în vogă trei accesorii auto ale anului 2023:

1.Suport wireless pentru telefon

Dacă ești un șofer care conduce des, mai ales în afara orașului în care locuiești, și folosești GPS-ul,  probabil ți-ai dat seama deja că un suport pentru telefon este absolut necesar pentru a putea vedea corect traseul, dar mai ales pentru a-l putea urmări fără să te supui vreunui risc.

Totuși, dacă parcurgi drumuri lungi, bateria telefonului este posibil să nu reziste, iar cablurile de la încărcător care atârnă în mașină nu sunt deloc estetice și te pot încurca atunci când conduci. Prin urmare, un suport wireless pentru telefonul mobil este unul dintre accesoriile auto de care ai musai nevoie. Nu doar că îl poți așeza oriunde, dar este mult mai comod și oferă o imagine mai plăcută a mașinii tale.

De asemenea, în cele mai multe dintre cazuri, suporturile cu încărcare wireless au, pe lângă un design cu bun gust, și funcții prin care îți protejează telefonul de vibrațiile cauzate de mașină și controlează temperatura acestuia pentru a preveni scurtcircuitul.

2. Aspirator auto

Este deja cunoscut faptul că felul în care este îngrijită mașina pe care o conduci spune ceva și despre tine ca șofer, iar ca orice lucru pe care-l folosești zi de zi și mașina se murdărește și, în timp, se uzează. Experții recomandă ca măcar o dată pe săptămână să cureți mașina pentru a nu se acumula praf și alte bacterii care pot să dăuneze atât sănătății tale, cât și a pasagerilor.

Așadar, dacă nu ai timp sau bani să duci mașina regulat la spălătorie, aspiratorul auto nu ar trebui să lipsească din portbagaj. Cu un buget mai mult decât rezonabil poți să găsești un aspirator cu funcție umed-uscat perfect pentru a înlătura chiar și cele mai dificile pete de pe scaunele mașinii.

Mai mult, cu un astfel de obiect poți să-ți reduci considerabil costurile cu îngrijirea mașinii, iar dacă vrei să ajungi chiar și în cele mai dificile locuri poți să-ți cumperi și un elevator auto cu care sa ridici masina, pentru a curăța, printre altele, și părțile mai puțin vizibile ale acesteia.

3. Camera auto

Camerele de supraveghere sunt din ce în ce mai necesare în trafic, mai ales într-o țară precum România care se află pe primul loc la numărul de accidente din Uniunea Europeană. Dacă locuiești în orașe mari precum București, Cluj-Napoca sau Timișoara, micile tamponări din trafic, mai ales în orele de vârf când mergi sau te întorci de la serviciu, sunt aproape inevitabile, iar pentru a evita eternele neînțelegeri despre cine este vinovat pentru accident, acest obiect este un must.

Noile camere auto nu doar că arată mai bine, dar și filmează la o calitate mult mai ridicată surprinzând chiar și cele mai mici detalii atunci când conduci.

Nu trebuie ignorat nici faptul că ai posibilitatea să-ți achiziționezi o cameră auto de marșarier, care este foarte utilă atunci mai ales atunci când parchezi cu spatele sau când vrei să ieși dintr-o parcare publică pe una dintre cele mai aglomerate străzi din oraș. Acest accesoriu auto este necesar mai ales dacă ești un șofer la început de drum, dar mai ales dacă pui siguranța pe primul loc.

Tu ce alte astfel de obiecte recomanzi, pentru o experiență cât mai plăcută cu mașina?