Actualitate

Încep Evaluările Naționale pentru elevii claselor a opta

Începe o săptămână a testărilor pentru elevii de clasa a VIII-a care susțin, de astăzi, simularea Evaluării Naționale. Pe 4 aprilie va avea loc proba la limba și literatura română, pe 5 aprilie proba la matematică, iar rezultatele se vor afla în data de 14 aprilie.

Până la ora 8.30 elevii vor avea acces în sălile de curs, iar la ora 9.00 se deschid plicurile sigilate care conțin broșurile multiplicate. Iată că, în acest an, procedura de sigilare va fi una mai riguroasă, astfel că se vor capsa lucrările în lateral de trei ori.

„Simularea Evaluării Naționale va avea loc în toate unitățile de învățământ după o procedură specifică, astfel că subiectele vor veni într-un calup sub formă de broșură, care va fi capsată în lateral, în partea stângă, în trei zone. În cazul în care copiii au nevoie pentru redactare de alte pagini se vor adăuga, iar capsarea se va face cu alte două capse, între cele trei. Pentru completarea casetelor, elevii au la dispoziție 15 minute și 120 de minute pentru evaluarea propriu-zisă ”, declară inspectorul școlar general, Daniela Palcău.

Regulile rămân identice cu anii anteriori, cu o atenție deosebita asupra protecției datelor cu caracter personal, astfel că rezultatele obținute la simulările naționale nu sunt afișate și nu sunt făcute publice, conform procedurii.

De asemenea, după corectarea lucrărilor, acestea vor fi analizate individual în cadrul fiecărei clase și vor avea loc dezbateri, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării măsurilor adecvate pentru îmbunătățirea performanțelor la învățătură ale elevilor.

Amintim că la nivelul județului Buzău sunt înscriși în clasa a VIII-a, în anul școlar curent, un număr de 3849 de elevi din 115 școli.