Actualitate

Încep exproprierile pentru A7! Cine sunt buzoienii pe terenurile cărora va trece autostrada

Ministerul Transporturilor a lansat, pe site-ul propriu, spre consultare publică, un proiect de Hotărâre de Guvern privind declanșarea procedurilor de expropriere a tuturor imobilelor proprietate privată situate pe amplasamentul suplimentar. Potrivit proiectului, este vorba despre 130 de imobile aparținând unor persoane fizice sau juridice private, de pe raza localităților Săhăteni, Stâlpu, Buzău și Țintești.

Terenurile respective vor folosi pentru asigurarea gropilor de împrumut și pentru relocarea utilităților, care fac parte din coridorul de expropriere al autostrăzii.

”În perioada următoare va fi o etapă dificilă pentru unii buzoieni, dar necesară. Cu toții ne dorim ca Autostrada A7 să fie gata cât mai repede. La începutul verii ar putea fi deschise primele șantiere pentru începerea lucrărilor pe tronsonul Ploiești – Buzău. Până atunci, trebuie derulată etapa exproprierilor. Potrivit proiectului, se estimează acordarea de despăgubiri în sumă totală de 5,9 milioane de lei pentru un număr de 130 imobile.

Până pe 21 martie, Ministerul Transporturilor așteaptă propuneri, opinii sau sugestii pe marginea acestui proiect de act normativ”, a scris senatorul PNL de Buzău, Vlad Pufu, într-o postare pe Facebook.

Proiectul și lisata imobilelor pot fi consultate AICI .