Actualitate

Începe ”Ludoteca din grădină”. Care va fi programul

„Ludoteca din grădină”, un proiect pe care Biblioteca Județeană „V. Voiculescu” Buzău în organizează din 2011, vine și anul acesta în întâmpinarea celor mai mici buzoieni. La fel ca și anul trecut, evenimentul va fi organizat în curtea interioară a Muzeului Județean, aproape pe tot parcursul lunii iulie. Cei mici vor petrece, în fiecare zi, trei ore și jumătate într-un spațiu atractiv, participând la diferite jocuri și activități distractive și educative.

”În perioada 3-28 iulie 2023, copiii sunt așteptați în curtea interioară a Muzeului Județean Buzău (pe Bulevardul Nicolae Bălcescu), într-un spațiu atractiv, dotat cu diverse jocuri, jucării, mobilier adecvat și, bineînțeles, cărți pentru cei mici.

„Ludoteca din grădină” e deschisă, gratuit, în fiecare zi de luni până vineri între orele 9.00 – 12.30, perioadă de timp în care pe copii îi așteaptă o paletă largă de activități de vacanță, în compania bibliotecarilor și a voluntarilor, tineri din liceele buzoiene.

Cei mici vor avea astfel ocazia să participe, în siguranță, la activități distractive, menite să le stimuleze creativitatea, vor socializa și vor învăța lucruri noi și interesante”, informează organizatorii.

Este al doilea an consecutiv în care Biblioteca Județeană „V. Voiculescu” Buzău derulează acest proiect alături de Muzeul Județean, într-un spațiu ideal pentru supravegherea copiilor însoțiți de părinți sau bunici.

”Important de știut este că toți copiii care participă la „Ludoteca din grădină” vor avea dreptul să viziteze gratuit secțiile Muzeului Județean”, anunță organizatorii.