Actualitate

Ziua marilor emoții. Se afișează rezultatele la Evaluarea Națională

Emoții crescute pentru absolvenții de gimnaziu care astăzi află ce note au luat la Evaluarea Națională. Aproximativ 3300 de elevi din județul Buzău așteaptă cu nerăbdare notele la limba română și română. Acestea urmează să fie afișate pe portalul Ministerului Educației, evaluare.edu.ro, dar vor fi afișate și în centrele de examen.

”Primele rezultate vor fi afișate miercuri, 28 iunie, până la ora 14:00 (in centrele de examen). Comunicarea rezultatelor obținute se face anonimizat, atât in centrele de examen, cât si pe site-ul evaluare.edu.ro, respectându-se Regulamentul general privind protecţia datelor personale. Mai exact, vor fi utilizate coduri individuale care înlocuiese umele si prenumele candidaţilor și care au fost distribuite candidaților, pe bază de semnătură de primire, la prima probă susţinută”, informează IȘJ Buzău.

După afișarea rezultatelor, elevii nemulțumiți de note pot depune contestații, astăzi, între orele 16:00 – 19:00, dar și mâine, de la ora 8:00 până la ora 12:00. Rezultatele finale, după soluționarea contestațiilor, vor fi publicate pe 4 iulie.

Notele de la evaluarea națională sunt extrem de importante, ținând cont de faptul că, începând cu acest an, admiterea la liceu va depinde numai de mediile de la examene, nu și de mediile din clasele V-VIII.

Mai exact, ierarhizarea elevilor se va face exclusiv pe baza mediei obținute la Evaluarea Națională, calculată ca medie aritmetică, cu două zecimale, fără rotunjire, a notelor obținute la probele incluse în Evaluarea Națională. Admiterea la liceu va fi în perioada 6-17 iulie.

În 2022, 9 elevi au reușit să obțină media 10 la Evaluarea Națională, în timp ce în 2021 doar un absolvent a obținut nota maximă la ambele probe.