Actualitate SĂNĂTATE

ÎNCEPE TRANSFERUL PACIENȚILOR CU SUFERINȚE POST-COVID DE LA SPITALUL JUDEȚEAN LA SPITALUL CFR. Cum vor fi transportați bolnavii, mulți dependenți de oxigen

Începe transferul pacienților buzoieni care au avut COVID, dar s-au negativat, însă au rămas în continuare dependenți de oxigen și cu mari probleme de sănătate.  Spitalul CFR este cel care va prelua bolnavii post COVID, care au nevoie în continuare de îngrijiri medicale.

Peste 20 de bolnavi care sunt negativi la coronavirus vor fi transferați în spitalul CFR , în cursul acestei zile. Transferul se va realiza cu ambulanțele, iar pacienții vor ajunge rând pe rând în unitatea spitalicească în care vor rămâne până se vor simți mai bine.

”În cursul zilei de astăzi vor fi transferaţi la Spitalul CFR pacienţi post-COVID, care la acest moment sunt internaţi pe secţiile Pneumologie, Boli Infecţioase, Izolator din cadrul Spitalului Judeţean. Aceşti pacienţi depind în continuare de oxigen şi au nevoie de asistenţă medicală”, a declarat, luni, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean Buzău, Adriana Bunilă

Transferul celor peste 20 de pacienți cu  multiple suferințe în urma infecției cu coronavirus este posibil după ce autoritățile au reușit să stabilească o linie de gardă și să amenajeze paturi conectate la prize de oxigen pentru această categorie de pacienți. Saloanele au fost deja pregătite, iar personalul medical instruit.

Mutarea pacienților negativați la spitalul CFR va degreva toate sectoarele din celelalte unități medicale din Buzău care nu mai pot face față numărului mare de bolnavi.

”Toate sectoarele vor resimți această degrevare de pacienții post COVID, pentru că vor mai fi locuri în secțiile post COVID, se vor mai elibera și locuri în ATI. În Unitatea de Primiri Urgențe nu ar trebui să mai staționeze, pentru că deja se va crea un circuit. Să sperăm că lucrurile vor fi mai bune pentru toată lumea”, a declarat dr. Carmen Scîntei de la DSP Buzău.

La Spitalul CFR au fost amenajate 24 de paturi, toate conectate la prize de oxigen. În plus, în unitatea spitalicească vor fi aduse concentratoare mari de oxigen tocmai pentru că se așteaptă la un consum ridicat de oxigen care nu ar putea fi asigurat prin rețeaua spitalului.