Actualitate

CAMPANIA DE VACCINARE ANTI-COVID, ÎN IMPAS. Listele de așteptare sunt goale. Buzăul, printre județele unde nimeni nu mai vrea să se vaccineze

Buzăul, fără nici o persoană pe listele de așteptare la vaccinul anti COVID. E  prima data când pe listele de așteptare de pe platforma națională de vaccinare nu se mai află absolut nimeni.

Dacă în urmă cu câteva săptămâni nu erau suficiente vaccinuri, dar erau mulți oameni care doreau să se vaccineze, acum sunt doze de vaccin disponibile, dar nu mai sunt doritori. Datele disponibile, luni, pe platforma națională de vaccinare arată că  la Buzău nu se află nicio persoană înscrisă pe listele de așteptare. Listele de așteptare sunt goale aici, indiferent de vaccin. Nu sunt doritori nici pentru Pfizer, nici pentru Moderna, nici pentru AstraZeneca. Iar disponibile în centrele din Buzău sunt 6440 de vaccinuri. Sunt peste 5000 de doze disponibile de la Pfizer, 360 de la Moderna și 1035 de la AstraZeneca.

Ținta autorităților este ca până la 1 iunie să se vaccineze 5 milioane de români.  Cum numărul locurilor disponibile pentru vaccinarea împotriva COVID-19 în centrele de vaccinare este mult mai mare decât numărul persoanelor înscrise pe listele de așteptare,  e totuși puțin probabil ca acest target al autorităților să fie atins, constatându-se, clar, în ultima vreme, un dezinteres crescut al populației de a se vaccina anti-coronavirus.

Județele unde luni nu mai e nimeni pe listele de așteptare pentru vaccin anti-COVID, deși suntem în plină pandemie, sunt Bistrița Năsăud, Giurgiu, Vrancea, Călărași, Suceava, Botoșani, Mehedinți, Arad, Gorj, Călărași, Covasna și Vaslui.