Actualitate

(UPDATE) Incredibil ce se întâmplă cu vremea! E valabil pentru toată țara

UPDATE: Vremea continuă să fie capricioasă. Meteorologii au emis, marți dimineață, avertizări peste avertizări care anunță instabilitate atmosferică, ploi și vijelii în unele județe, caniculă în altele.

Galațiul și Brăila, dar și Tulcea si Vaslui intră la ora 12.00 sub incidența unui cod portocaliu care expiră marți noapte la ora 22.00. În aceste județe vor fi averse torențiale, descărcări electrice, intensificări ale vântului și izolat grindină. Cantitățile de apă vor depăși 40…60 l/mp. În restul teritoriului, deci și în Vrancea, Buzău si Ialomița, va fi cod galben. Sunt așteptate ploi torențiale care pot ajunge  până la 25-40 de litri pe metru pătrat, fără a fi excluse căderile de grindina.

Iar de miercuri până vineri, întreaga regiune, dar si restul țării, se vor afla sub cod galben de caniculă. Valul de căldură va cuprinde treptat toată țara, iar disconfortul termic va fi ridicat. Miercuri va fi caniculă în Banat, Crișana, Oltenia, Maramureș și în vestul și nord-vestul Transilvaniei, iar joi și vineri  în toate regiunile. Maximele termice se vor situa, în general, între 33 și 37 de grade, iar local minimele nocturne nu vor coborî sub 20 de grade.

Meteorologii spun că îndeosebi în regiunile estice și sud-estice, la deal și la munte, mai ales după-amiaza și seara, instabilitatea atmosferică se va accentua și se vor semnala averse torențiale, frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și căderi de grindină.

ȘTIRE INIȚIALĂ: După un val de ploi și furtuni cum nu au mai fost demult, vremea se schimbă radical.  Se încălzește, în sfârșit, în toată țara, iar meteorologii vorbesc deja de caniculă. Însă la pachet cu temperaturile ridicate vor fi ploile, care vor continua să se înregistreze în unele zone ale țării.

De altfel, este în vigoare o informare meteorologică valabilă până vineri 25 iunie, la ora 22.00, în acest interval urmând a avea parte de instabilitate atmosferică și disconfort termic.

”În intervalul menționat, în majoritatea regiunilor, dar cu precădere în zonele deluroase și montane precum și în regiunile estice, îndeosebi în timpul după-amiezilor și al serilor, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, ce se va manifesta prin averse torențiale, frecvente descărcări electrice, vijelii și grindină. Cantitățile de apă vor depăși pe arii restrânse 25…50 l/mp.
Vremea va deveni călduroasă în toată țara, caniculară la început în Banat și  Crișana, apoi și în celelalte regiuni, iar disconfortul termic va fi accentuat”, anunță meteorologii.”

Etichete