Actualitate

INCREDIBIL, DAR E ROMÂNIA! Cum avansează lucrările la podul suspendat peste Dunăre. Imaginile sunt spectaculoase!

Cel mai important proiect de infrastructură derulat în România în ultimii 30 de ani, podul suspendat peste Dunăre de la Brăila, prinde contur. Imaginile suprinse pe șantier sunt spectaculoase. Printr-o postare pe rețelele de socializare, secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Ionel Scrioșteanu, dă detalii despre stadiul lucrărilor dar publică și imagini spectaculoase cu viitorul pod care îi va ajuta pe buzoieni să ajungă mai repede în Delta Dunării.

Ridicarea pilonilor podului avansează cu aproape 2m, în fiecare zi. Secretarul de stat arată că sistemul de cofrare este ghidat prin laser și permite turnarea continuă a pilonilor astfel încât se lucrează 24 de ore din 24, 7 zile din 7. Pilonii vor ajunge la o înălțime aproximativă de 200m, vor fi prevăzuți cu scări și lift. În paralel, se lucrează și la cele două blocuri de ancorare ale podului.

Podul peste Dunăre va avea o lungime de 23 kilometri, dintre care doar o porțiune de 1,9 km deasupra fluviului. În rest, vor fi viaducte, drumuri de legătură, intersecții giratorii, 33 de poduri, podețe și pasaje.

În cadrul Masterplanului General de Transport, podul suspendat figurează ca parte a drumului expres Buzău – Brăila – Tulcea – Constanța, drum care va conecta nordul Munteniei și sudul Moldovei de Delta Dunării. Podul peste Dunăre va fi cel mai mare din România și al treilea din Europa ca dimensiune, mai arată secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Ionel Scrioșteanu.