Actualitate

Incredibil! Șoferiță de peste 50 ani drogată la volanul unei mașini neînmatriculate

Situații incredibile descoperite de polițiștii buzoieni! O femeie conducea drogată o mașină neînmatriculată, iar un tânăr băut s-a urcat la volan deși nu avea permis. Sunt încălcări grave ale legislației rutiere descoperite miercuri, în timpul unei acțiuni de combatere a indisciplinei în trafic.

Potrivit Inspectoratului Județean de Poliției, femeia în vârstă de 54 de ani a fost depistată conducând un autoturism în municipiul Buzău.

”În urma verificărilor în bazele de date s-a stabilit că autoturismul condus de șoferiță este neînmatriculat, iar numărul de înmatriculare montat pe autoturism aparține altui vehicul. Totodată, în urma testării șoferiței cu aparatul drugtest, acesta a indicat rezultat pozitiv în cazul unei substanțe psihoactive. Femeia a fost transportată la spital pentru prelevarea de mostre biologice”, anunță IPJ Buzău.

Fără permis pe DN2E85

Un adolescent de 18 ani, din Ulmeni, s-a ales cu dosar penal după ce a fost prins conducând o mașină pe DN2E85 deși nu avea permis de conducere. În plus, băiatul era băut.

”Polițiștii au întocmit un dosar penal unui tânăr în vârstă de 18 ani, din Ulmeni, care a fost depistat conducând un autoturism pe DJ203E, în Rușețu. Din verificările efectuate în bazele de date s-a stabilit faptul că “șoferul” nu deține permis de conducere. Tânărul a fost testat cu aparatul etilotest, fiind înregistrată o valoare de 0,27 mg/lalcool pur în aerul expirat. În autoturism se afla și proprietarul acestuia, un bărbat în vârstă de 36 de ani, din Ialomița. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără a deține permis de conducere și încredințearea unui vehicul unei persoane care nu deține permis de conducere”, au spus polițiștii.

În vizorul polișiștilor au fost și vitezomanii. Petru șoferi au rămas fără permis de conducere.

”Un alt permis a fost reținut de către polițiști pentru conducerea unui vehicul sub influența băuturilor alcoolice”, mai spus polițiștii.

Acțiunea de miercuri s-a încheiat cu un val de sancțiuni dar trei dosare penale.

”Polițiștii au întocmit trei dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui autovehicul neînmatriculat, conducerea unui vehicul cu număr fals de înmatriculare, conducerea sub influența băuturilor alcoolice sau a altor substanțe, conducerea unui vehicul fără a deține permis de conducere și încredințarea unui vehicul unei persoane care nu deține permis de conducere     

Valoarea totală a sancţiunilor aplicate este de peste 49.000 de lei.